Kanalas étkezésnèl minden falatnál nyújtogatja a nyelvét, ez normális? (7 hónapos)
5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Nyitja is a száját a kanálra, kb 120-160g fogy 1-1 étkezésre. (Egyenlőre csak 1 étkezést váltottunk ki, arról írok.) de minden falatnál kifelé nyújtogatja a nyelvét, legtöbbször ezert egy egy “falatot” kétszer kell odaadni. Nem értem miert csinalja ezt.. van már egy nagyobb gyermekem, ő sose csinálta ezt, nagyon szépen evett az első perctől. Normális ez, amit a kicsi csinálni?
(Olyan mintha amit bent a szájában csinálja, azt kint csinálja a nyelvével.)
A nyelvkilökő reflex megléte azt mutatja, nem érett még a hozzátáplálásra.
Hova rohansz a korai kiváltással? Minek? A cél, hogy minél több ízt megismerjen, nem az, hogy minél gyorsabban megtömd.
És még csak nem is az első gyereked....
Nyelvkiötlő reflex= éretlen. 2 hónapja feleslegesen tömöd.
Oké, értem. De már 7 hónapos. Most nézem, kb 3-4 hónapos korra kellett volna elmúlnia ennek a reflexnek. Amúgy meg, 4-6 hónapos korban szinte már mindenhol ajánlják a hozzátáplálást, de 6 hónapos kor után pláne.
Hozzáteszem, folyamatosan kinézj a kaját a szánkból, mászik, és ül. Mindent fog, és mindent rágcsál és azonnal a szájába vesz. A cumiját is saját maga be tudna tenni. A cumisüveget hónapok óta felismeri, ha nagyon éhes ráfog és behúzza a szájába. Én nem úgy látom, hogy nem érett meg rá..pláne hogy örül is mikor meglátja a szokásos kis tálkáját és nyitja a száját amíg éhes es ahogy elég volt már nem.
Az való igaz, hogy a reflex fent van akkor ezekt szerint, csak nem tusom ha már 4 hónapja el kellett volna múlnia akkor meddig kellene várni, 1 éves koráig?
És nem tömöm..mindig csak addig kínáltam amíg láthatóan jól esett neki.
Alap intelligencia lenne tudni, hogy ez annak a jele, hogy nem erett meg ra.
Es az ilyen szul.
Aztan ne gyere ide jajjgatni 13 ev mulva, hogy anorexiasan fekszik a korhazi agyon. Tudd majd, miattad van ha evesi zavara lesz.
Nem értek egyet veletek. Kb 1,5 hónapja majd kiesik a saját száján, ha eszünk valamit, annyira érdekli. Közben elmúlt neki egyebként ez a nyelvnyujtogatás is. És ugyanúgy nyitja a száját a kanálra. Uzsira 140-170g gyümölcspépet megeszik. Mellesleg nem erőltetem, direkt nem kezdtünk el másik étkezést kiváltani, de nem érzem hogy rosszat tettem volna, sőt. Régen mar sokkal kisebb babáknak adtak paradicsomlevet, meg ki tudja mit es 4 honapos kortól mindenkit hozzátáplàltak. (Amugy engem is).
Anyukám mesélte, hogy több colt a répa rajtam meg a környezetemben mint amit megettem, mégse lettem se evés zavaros, se anorexiás se semmi. Az én kislányom meg már 7,5 hónapos és egy étkezése van kiváltva, ebédre pár napja kóstolgat. Ez szerintem teljesen rendben van.
Nagy on szuper, hogy te szerencsére okosabb vagy az összes szakembernél :) sőt képzeld, régen alkoholt adtak nem alvásra meg fogfájásra, és érzéstelenítés nélkül műtötték a babákat, mert úgy gondolták nem éreznek fájdalmat. Ezeket nem akarod kipróbálni? Ugyan már régen is így volt, csak azért mert így volt, egyáltalán nem jelenti, hogy helyes is volt. Na meg persze anya mesélte, és akkor mi van? Az a szent írás? Mi tart vissza attól, hogy edukálódj arról, hogy most mi az ajánlás? Nem fájdalmas dolog.
Szomorú, hogy több gyermekes anyaként ennyire fogalmad sincs a gyermekek fejlődéséről és az egybehangzó tanácsok ellenére is, szemellenzőt feltéve folytatod ugyanazt a rossz szokást. Felőlem amúgy egész nyugodtan, engem a legkevésbe se érdekel mi lesz a te gyerekeddel :)
Eleve nem kell ilyen korán étkezést kiváltani.
Bele kell vonni minden étkezésbe, és hagyni, hogy a saját tempójában álljon át a szilárd ételekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!