Mikor adható teljes kiőrlésű gabonafèle a babáknak?
Sziasztok. Néhány napja adtam a 9.5 hónapos kisfiamnak olyan gyümölcsös bébiételt, amiben teljes kiőrlésü gabona is volt (8 hónapos kortól adható).
Mielőtt elkezdtük a hozzátáplálást, kaptunk a védőnőtől egy kis lapot, amin a fontosabb ételek szerepelnek, mikor kezdhetjük el a bevezetést. Azon a teljes kiőrlésű gabonafélék a 12+ hónapnál vannak.
Nem vettem észre semmi reakciót a kisfiamnál, allergiára vagy érzékenységre utaló dolgot. A széklete is rendben van.
Az lenne a kérdésem, ezzel ártottam valamit? Vagy miért lehet csak 1 éves kor után adni az efféle gabonákat? Az interneten nem igazán találtam rá okot.
Az új ajánlás szerint mindent be kell vezetni 1 éves kor elött.
Én is 8hónaposan adtam már nekik.
Semmi baja nem lesz, ne stresszelj rá.
1, nehezebben emészthető
2, a legtöbb szennyeződés, endokrinrendszert befolyásoló gabonavédő szer...stb. a gabona héján megmarad, így a tk termék szenyezettebb lehet.
Nem az a baj a teljeskiorlesu cuccokkal, hogy feltetlenul allergen lenne.
Fuzarium fertozes miatt nem annyira ajanlott nalunk 1 eves kor alatt nagyobb mennyisegben adni, de errol is eltero velemenyek vannak. Viszont a babaknak szant teljeskiorlesu pepeket, zabkasat, stb jobban ellenorzik, ezert azok biztonsagosabbak.
En ugy vagyok vele, hogy moderaltan adok, de nem napi rendszeresseggel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!