Mikor jött el az a pillanat, mikor már nem adtatok cumisüvegből inni (enni) a babátoknak? Mennyi idős volt?
Anyatejessel nem ér haknizni! :)
Ott az a furcsa, ha egyáltalán kap cumisüveget.
A fiam 18 hónapos, az esti és az éjszakai tápszert még cumisüvegből issza. Az estit egy ideig pohárban kérte, de úgy nem ivott meg belőle túl sokat, aztán 11-kor már reklamált az éjszakai adagért. Tudom, ekkora gyereknek már nem kéne éjszaka tápszert inni. Én is mondtam neki, de nem érdekli. :D
Vizet alapból pohárból kezdte el inni, azt sosem fogadta el cumisüvegből.
Én azért adok tápszert (tejitalt), mert amúgy nem túl jó evő, válogatós és keveset eszik. És a gyerekorvos azt mondta, kapja nyugodtan a tápszert, abban legalább biztosan van vitamin.
A lányom egyébként 2 évesen hagyta el a cumisüveget. Ő akkor már csak este lefekvés előtt ivott belőle, ő tejet kapott 1 éves kor után. 2 évesen Ő mondta, hogy választ magának csőrös poharat helyette. Aztán abból kb.2 hétig ivott, utána pohárból ivott csak.
Kedves kérdező, itt mo-n máglyára való, aki 1 évesen tejet mer adni tápszer (de hívhatjuk tejitalnak is) helyett.
A kérdésedre a válasz, vízhez csőrös pohár a hozzátáplálás kezdetével. Mikor reggelre is szilárd étkezést is igényelt, a tejitalát pohárból kapta a reggeli mellé, de estére nem volt szívem elvenni tőle a cumisüveget, kb 15-16 hónapos korig abból itta lefekvés előtt. Akkor elutasította már.
"Kedves kérdező, itt mo-n máglyára való, aki 1 évesen tejet mer adni tápszer (de hívhatjuk tejitalnak is) helyett."
Fordítva: az a ritkább, aki nem váltja tejre vagy kakaóra a tápszert. Gyerekorvos mellett dolgozok, 80 % nem ad tápszert 1 éves kor felett és alig várja, hogy tejre cserélhesse. És ez egy jobb környék pedig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!