Meddig kell bevezetni úgy egy új ízt, hogy 3 napig növeled a mennyiséget? Illetve mindent így kell bevezetni pl. rizset, húst is?
A magyar ajanlason kivul 15-18 masik europai es amerikai ajanlast es orvosi osszefoglalot olvastam: nincs 3 napos bevezetesi szabaly.
A tablazatok nem orvosi kutatason, hanem az adott orszag hagyomanyain mulik, illetve meg azon belul is jelentos kulonbsegek vannak.(igy lehet hogy a ket utcara elo ismeros teljesen mas tablazatot kapott, mint mi).
Az allergeneknel erdemes a csaladi eloeletet megvizsgalni, es ha van a csaladban, akkor elovigyazatosan adni, fokozott figyelemmel kiserve, atgondolva a szukseges lepeseket.
Minden mas ‘bevezetesnek’ nincs orvosi alapja. Egyeni anyai kompetencia illetve a korabban emlitett nemzeti/regionalis hagyomanyok.
Köszönöm szépen!
Egy hirtelen stressz miatt elapadt a tejem szinte egyik napról a másikra. Az orvosom szinte leteremtett, hogy miért nincs ez-az bevezetve, pedig én szorgosan csinálom a HT-t, de is nagyon lassú.
Én nem 3 napoztam, sőt, megmondom őszintén, hogy erről csak később hallottam... Az alapoknak utánanéztem, utána kérdeztem, de ezt nekem senki nem mondta, még nem is olvastam.
Semmi bajunk. 🤷🏻♀️
Kizárólag a súlyos allergének esetén tartottam azt, hogy más újat nem adtam és több napig figyeltem. Józan paraszti ésszel sem tudtam megindokolni, hogy mondjuk egy sárgarépától miért kéne félnem.
Ha a 3 napos szabályt tartom, még kisiskolás korban is ételeket vezetek be.
Én nem 3 napot tartottam, hanem két dolgot (kb 1 éves koráig, amikorra már minden alapvető dolgot bevezettünk):
- új ételt legkésőbb ebédre adtam, hogy ne éjszaka derüljön ki, ha gond van
- új étel után megvártam a másnapi kakit, hogy lássam, oké-e, mielőtt újra adtam neki az adott ételből
Nyilván nem kell ezt minden dologgal megcsinálni, szóval szó sincs arról, hogy "kisiskolás koráig kóstoltatná" az ember, mert ha az alap dolgokat bevezetted, akkor a gyomra fel van már készülve (majdnem) mindenre.
7-es, a bevezetés "szabályai" függetlenek attól, hogy püré vagy szilárd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!