Tényleg azért van sok gluténérzékeny gyerek, mert később lett náluk bevezetve a glutén?
Figyelt kérdés
Védőnő mondta a barátnőmnek, hogy 5 hónapos korban be kell vezetni, nehogy gluténérzékeny legyen. Az én gyerekem 5 éves, nemrég derült ki hogy gluténérzékeny. Anno a saját védőnőm 6 hónapos korban javasolta. Akkor én késtem el vele, és miattam lett gluténérzékeny? Nálunk a családban senki sem az.2023. ápr. 26. 16:20
1/9 anonim válasza:
Biztos nem egy hónapon múlna. Főleg, hogy 6 hó előtt nem is ajánlják, hogy elkezd a hozzátáplálást...
2/9 anonim válasza:
Azért ez nem csak azon múlik, hogy mikor lett bevezetve, emiatt igazán nem kell aggódnod.
Mi 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és a glutén nem az elsők közt lett bevezetve, nem lett gluténérzékeny.
3/9 anonim válasza:
Statisztikailag van összefüggés, de ez nem azt jelenti hogy aki csúszott vele két hetet, na ott a szülők hibáztak. Csak növeli a rizikót, de glutén érzékenység korábban is volt.
4/9 anonim válasza:
Nem. A mai gabonáknak alapból nagyobb a gluténtartalma, mint 40-50 évvel ezelőtt, így vannak nemesítve.
Illetve, anno nem foglalkoztak ennyit vele, mitől fosik egy gyerek.
5/9 anonim válasza:
Dehogyis! Anyatejes babáknál alapból 6 hósan kezdjük a hozzátáplálást. Tápszereseknél 4 hónaposan, de akkor sem a gluténnal, hanem gyümölccsel.
6/9 anonim válasza:
3, pont nincs. Csak szerették volna, ha lett volna, ezért lett ez az ajánlás, kísérleti jelleggel. Nem vált be.
7/9 anonim válasza:
6: a késői bevezetés nem védett a glutén érzékenységgel szemben. A korábbi nem növeli.
8/9 anonim válasza:
Bocsánat, valóban tévedtem, a glutén érzékenységre nem volt szignifikáns, ellenben az egyes típusú diabéteszre fokozta a hajlamot, ezért került vissza hat hónapra a bevezetés.
9/9 anonim válasza:
Nem. Azért van, mert a kenyerek (zöme) nem hosszan kovászolt, hanem élesztős (és egyéb lónyálas), valamint sz@rrá permetezett és "nemesített" búzából készül. A kovász a glutén szerkezetét megváltoztatja, ami által lebonthatóvá válik az emberi szervezet számára. (Egy nem bio lisztből készült liszten mondjuk már ez sem sokat segít. Legalábbis nem amennyit kéne, de talán még mindig jobb, mint az adalékanyagos verzió.) Egyébként nem tudjuk lebontani. (Senki, nem csak a gluténérzékenyek.) A slusszpoén pedig, hogy mindamellett, hogy nem lebontható, több órára áteresztővé teszi a belet. Ezen idő alatt ott minden átjut, nem csak az, aminek kéne. Úgy értem toxikus anyagok is. Mindez, és a permetszerek módszeresen kiírtják az egészséges mikrobiomot, már akinek valaha volt, és egy idő után már folyamatosan átjárható lesz a bél is, de ez egy másik történet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!