Hogyan etessem a kisfiam?

Figyelt kérdés
Par napja lett 6 honapos a kisfiam. Elkeztem a hozzataplalast de nem tudom hogy hogyan ültessem. Ülni meg nem tud ezert szekbe meg nem akarom rakni. Egyenlöre ugy kostoltatom hogy a kezemben van. De gondolom par honap mulva mar többet fog enni es azert eleg nehez tartani. (Közel 9kg) azt olvastam hogy a babak csak 9-10 honapos körül ülnek maguktol. Addig fognom kell miközben etetem? Arra lennek kivancsi hogy ti hogyan oldottatok meg a baba ülteteset amig nem tudott ülni?
2023. ápr. 8. 05:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
Aki a dönthető székben félig hanyatt fektetve eteti a gyerekét az belegondolt, hogy milyen fulladás veszélyes helyzetet okoz ezzel? Saját magadon próbáld ki, milyen hátradőlve enni.
2023. ápr. 10. 11:57
 12/17 anonim ***** válasza:
34%
11# Én pl. a dönthető etetőszékbe akkor tettem,amikor már ült. Amikor nem volt még stabil az ülése,néha imbolygott, de már mindenhova is húzta fel magát picit döntöttem rajta,tehát nem feküdt a gyerek,hanem nem teljesen ülőbe volt. :D Ezt el se tudom képzelni,hogy van aki a dönthetőt teljes fekvőbe teszi és úgy eteti?? Olyat még nem láttam,érdekes volna. Mi pihenőszékben kezdtük plusz az ölembe is etettem,amit előre lehet dönteni tehát 1 olyan pozíciót vett fel,amit az ölembe ültetésnél is csináltam(annál jobban az ölembe se döntöttem,ültettem!). Mondjuk neki már akkor volt stabil törzstartása,stb. De pl.,aki nem ül 11 hónapig,ott addig nem eteted,csak az öledbe,vagy egyáltalán nem is eteted addig?Én azért tértem át egy idő után a pihenőszékre az ölemben etetésről,mert konkrétan én úgy semmit se láttam,volt hogy kb. az arcába lapátoltam véletlen,pihenőszékbe pedig szembe volt velem,láttam a reakcióját,láttam volna ha gond lett volna,ilyesmi. Engem inkább attól ráz ki a hideg,amikor a picit fekve etetik a cumisüveggel a kiságyba vízszinte vagy később odaadják és feküdjön közbe,jólvan az úgy. Na abból viszont láttam már félrenyelést.
2023. ápr. 10. 12:55
 13/17 anonim ***** válasza:
77%

11 Vagyok, a lányom blws volt. 10 hónaposan ült önállóan stabilan. Addig az én vagy a ferjem ölében ülve evett. Kóstolt inkább.

Miután már ült, akkor IKEA antilop székben evett, amit körbe lehet párnázni. Nem volt más ülőalkalmatosság amit erre használtunk.

Semmiről nem maradt le azzal hogy nem 6, hanem 10 hónaposan tettük le önállóan az asztal elé enni.

Mára már 4 éves nincs hiánybetegsege, soha nem is volt. Szeret enni és mire másfél évesen bölcsis lett, önállóan villával, kanállal tudott is.

Az eddigi élete során az egyetlen problémája az volt ami evéssel kapcsolatos, hogy nehezen fogadta el a bölcsiben a 2 év alattiaknak való pépes ételt. (nem kaphatott másmilyen, mert 2 év alatt ez a "kötelező" állag) De.. pár nap alatt megértette, hogy ott ez van és megette.

Ezt csak azért írom le, mert szerintem sokan azt hiszik valamiféle megfelelés kell, hogy legyen a gyerek táplálásában. Mert a védőnő nyomja, hogy ki kell váltani az étkezést, meg ottvannak a táblázatok, hogy ennyi és ennyi hónaposan ezt meg azt kell bevezetni a gyereknek.. de nem kell. Csináljátok úgy ahogy természetes. Lehet ha még nem ül a gyerek akkor nem érett az évesre és ennyi..

2023. ápr. 10. 13:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"De pl.,aki nem ül 11 hónapig,ott addig nem eteted,csak az öledbe,vagy egyáltalán nem is eteted addig?"

Nos, lányom 13 hónaposan tanult meg ülni terápia mellett.

Teljesen feleslegesen etettem, mert egyáltalán nem volt vevő rá addig, míg a mozgásfejlődése oda nem ért, hogy önállóan üljön.

Egészen addig kínlódás volt.

Fiamnál szándékosan nem kínlódtam addig, főleg mert vele blw-zni akartam. 9 hónaposan ült ki, addig nem kapott szilárdat.

Semmiről nem maradt le. 1 éves korára napi ötször evett teljesen önállóan kanállal, villával és kézzel, majdnem teljesen tisztán.

2023. ápr. 10. 15:27
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Ez egyértelmű nálunk is 14#,hogy amíg nem ült szilárdat nem evett,de mivel elég sokáig nem ült így az ölembe, pihenőszékbe kapott pépeset apránként,hogy elkezdjem bevezetni a dolgokat,amit igényelt is már és imád enni,a tápszer már kevés volt neki. Azért a 6 hó és 1 év között van egy véglet. Ja és akkor még nem is 4 hósan kezdtem, mert most a legtöbben már így kezdik,hanem 6,5..mert biztosra akartam menni az érettségben,de amit akkor kaptam a gyerekorvostól, védőnőtől hogy mi a fenére várok,mikor már nem elég neki és jóhogy éhes óránként.... Amúgy ebbe nem gondoltam,hogy összefüggés lehet,de amikor tényleg belelendült a kajálásba, jól lakott tényleg. Egyébként egyedül én püréztem,az összes ismerősöm, kollégám, rokonok blw-nek, aminél elég hamar szilárdat is adtak a még nem ülő gyereknek,mindent ettek amit ők. Nekem az is szimpatikus volt,csak én nem mertem. De egyébként ahány ember annyiféleképpen megy,a végeredmény ugyanaz nagyobbként mind eszik ugyanúgy.:D
2023. ápr. 10. 20:38
 16/17 anonim ***** válasza:
14# még annyi,hogy minden gyerek más. Van aki még 11 hósan sincs rá megérve,valaki meg 6 hósan igen. Abban egyetértünk,ezt erőltetni nem szabad,ha kért kért,ha nem nem. Meg ha látod,hogy nincs megéeve rà,akkor nincs még. Azt mondjuk nem hiszem,hogy az én érdemem,hogy ilyen jó étvágyú most,ő ilyen típusú.
2023. ápr. 10. 20:43
 17/17 anonim ***** válasza:
41%
Én az autósülésben vagy a pihenőszékben etettem, nagyon ügyesen evett mindig. Ha ölben fogtam nem evett rendesen, csak így ha lát szemből. Nekünk bevált, kicsi kanálkával adtam neki, semmi problema nem volt vele.
2023. ápr. 11. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!