11 hós kisfiam súlya alacsony, mivel hogyan etessem, hogy hízzon?
Figyelt kérdés
Egyébként jó étvágyú, reggel és este még szopik, tápszert nem kap, csak néha tejpépet.2014. aug. 13. 12:58
1/11 anonim válasza:
Orvos mondta, hogy alacsony a súlya, vagy te gondolod? Van más probléma is? Vérszegénység, ételallergia? Mennyi egyáltalán a súlya?
2/11 A kérdező kommentje:
A védőnő mondta, hogy 3-as a súlyának percentilise, ez a legalacsonyabb a korosztályában, 7 kiló 80 dkg most. Elvileg nem allergiás, vérszegénységről nem tudunk, nem vizsgálták.
2014. aug. 13. 13:07
3/11 A kérdező kommentje:
A gyerekorvos csak a fél éves státuszon látta utoljára, mivel nem beteg a gyerek szinte soha, így nem járunk, csak a státuszokra. Egyébként ránézésre nem sovány, jó kedvű, kiegyensúlyozott, viszont csak 2 foga van :(
2014. aug. 13. 13:09
4/11 anonim válasza:
Mennyi volt a születési súlya?
Ha nem sovány, akkor én a helyedben letojnám ezt a percentilis dolgot.
5/11 anonim válasza:
Vidd el gyerekorvoshoz, mégis jobban ért hozzá mint a védőnő, és ő majd megmondja, hogy mi a teendő. Ha szükségesnek látja, el tudja küldeni vizsgálatra, pl. vérvétel. De addig se aggódj, simán lehet, hogy egyszerűen ilyen alkat. Mondjuk ezen meglepődtem, hogy fél éves kora óta nem látta a gyerekorvos, nálunk 6 hónapos kortól 2 havonta kell járni tanácsadásra a gyerekorvoshoz.
6/11 anonim válasza:
Mikor nem szopik akkor mit adsz neki enni?
7/11 anonim válasza:
Szerintem is irány a gyerekorvos. A védőnő csak egy listát nézeget, de nem saját magához viszonyítja a gyereket.
Nyilván apával ti sem vagytok vasgyúrók, ez is számít, hogy ki milyen alkat.
8/11 anonim válasza:
Főzelékeket, gyümölcsöket szereti?
10/11 A kérdező kommentje:
Születési súlya 2950 gramm, most 72 cm. Mi sem vagyunk magasak apával, totál átlagos. Ő a 3. gyermekem és a másik kettő is hasonlóan vékony testalkatú volt, visszanéztem a kiskönyvükben a számokat. Egyébként mindent megeszik, nem válogatós. Reggel szopik, tízóraira gyümölcsöt gab gabonapéppel, ebédre húsos vagy főtt tojás sárgájával és reszelt sajttal főzeléket, uzsonnára gyümit tejtermékkel (joghurt, túró), 6 körül eszik még egy fél adag főzeléket, vacsorára tejpépet vagy rizstejben főtt grízt gyümölccsel és éjjel 11-kor még szopik egyet, ennyi.
2014. aug. 13. 14:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!