Hozzátáplálás, de mi alapján?
Annyiféle táblázat van a neten, és persze mindegyik eléggé különböző.
Ti mi alapján vezetitek be az ételeket?
A lányom nemsokára 12 éves, nála másképp voltak a dolgok. Ott tejterméket (natúr joghurt, túró) 7-8 hónapos korban lehetett bevezetni, tojás sárgáját 10 hónaposan, fehérjét 1 évesen.
Most néztem olyan táblázatot, amiben pl.a tojást nem szedi ketté, és 6 hónapos kortól heti 1 tojást ír.
Vagy pl.tejterméket is korábban.
Nektek van egy bevált táblázat? Vagy védőnő segít?
7 hónapos a fiam, a védőnőt 1 hónapja láttuk utoljára, legközelebb meg majd februárban fogjuk, de a telefont se igazán veszi fel. Gyerekorvost ilyennel nem zaklatnám feleslegesen, úgyis jövő héten megyünk oltásra, majd akkor megkérdezem. Csak addig is tapasztalatok érdekelnek.
Nyáron fogyasztottam neki gyümölcsöket, de azok már elfogytak. Még sárgabarack van, de azt nem mertem adni, mert ugye a táblázat.... de szerintem előveszem azt is.
A lányomnál sokkal lazábban kezeltem ezt az egészet. De azóta annyi cikket olvastam allergia témában, hogy kicsit megijeszt. Pedig aztán nincs allergiás a családban.
De köszönöm mindenkinek a válaszokat. Megpróbálom kicsit lazábban venni most is.
Amúgy nem anyatejes, tápszeres. És eleinte volt egy pici ekcéma szerű folt a pofiján, a doki szerint lehetett a tápszertől. De az elmúlt neki pár hét alatt.
Kerdezo, hagyjad azt a rohad elavult magyar tablazatot.
MINDENT lehet adni 6 honapos kortol, kiveve mezet.
Olvass amerikai pediatriai tanulmanyt.
Foldimogyorot 6 honaposan vezetik be! Minel elobb, annal jobb, annyival kevesebb esely van allergiara.
2022 van, minden nap fejlodik a tudomany (is).
Én egy listár követtem... Tiltólistát.
Tilos a nyers tojás, nyers hús, füstöléssel tartósított húsfélék, tilos a méz egy éves korig.
Só minimalizálva, cukrot 2 éves korig kerülöm, édesítőszert nem adok.
Egy éves, mindent eszik velünk együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!