Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás, de mi alapján?

Hozzátáplálás, de mi alapján?

Figyelt kérdés

Annyiféle táblázat van a neten, és persze mindegyik eléggé különböző.

Ti mi alapján vezetitek be az ételeket?

A lányom nemsokára 12 éves, nála másképp voltak a dolgok. Ott tejterméket (natúr joghurt, túró) 7-8 hónapos korban lehetett bevezetni, tojás sárgáját 10 hónaposan, fehérjét 1 évesen.

Most néztem olyan táblázatot, amiben pl.a tojást nem szedi ketté, és 6 hónapos kortól heti 1 tojást ír.

Vagy pl.tejterméket is korábban.

Nektek van egy bevált táblázat? Vagy védőnő segít?

7 hónapos a fiam, a védőnőt 1 hónapja láttuk utoljára, legközelebb meg majd februárban fogjuk, de a telefont se igazán veszi fel. Gyerekorvost ilyennel nem zaklatnám feleslegesen, úgyis jövő héten megyünk oltásra, majd akkor megkérdezem. Csak addig is tapasztalatok érdekelnek.

2022. dec. 14. 07:34
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nyáron fogyasztottam neki gyümölcsöket, de azok már elfogytak. Még sárgabarack van, de azt nem mertem adni, mert ugye a táblázat.... de szerintem előveszem azt is.

A lányomnál sokkal lazábban kezeltem ezt az egészet. De azóta annyi cikket olvastam allergia témában, hogy kicsit megijeszt. Pedig aztán nincs allergiás a családban.

De köszönöm mindenkinek a válaszokat. Megpróbálom kicsit lazábban venni most is.

Amúgy nem anyatejes, tápszeres. És eleinte volt egy pici ekcéma szerű folt a pofiján, a doki szerint lehetett a tápszertől. De az elmúlt neki pár hét alatt.

2022. dec. 14. 11:42
 12/16 anonim ***** válasza:
73%
Jaj ez az allergia téma teljesen fel van fújva. Egyébként 1 éves korig be kell vezetni az összes allergént. De én ismerek védőnőt, aki állítja az eper allergén 🤦‍♀️ én arra figyeltem, hogy egyszerre csak 1 allergént kapjon de nem stresszeltem rajta
2022. dec. 14. 12:00
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

Kerdezo, hagyjad azt a rohad elavult magyar tablazatot.

MINDENT lehet adni 6 honapos kortol, kiveve mezet.

Olvass amerikai pediatriai tanulmanyt.

Foldimogyorot 6 honaposan vezetik be! Minel elobb, annal jobb, annyival kevesebb esely van allergiara.

2022 van, minden nap fejlodik a tudomany (is).

2022. dec. 14. 12:56
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én egy listár követtem... Tiltólistát.

Tilos a nyers tojás, nyers hús, füstöléssel tartósított húsfélék, tilos a méz egy éves korig.

Só minimalizálva, cukrot 2 éves korig kerülöm, édesítőszert nem adok.

Egy éves, mindent eszik velünk együtt.

2022. dec. 14. 14:09
 15/16 anonim ***** válasza:
57%
Az első másfél hónapban a védőnő által diktált dolgokat követtem, utána már kapott mindent (ami nem tényleg tiltott, mint pl. a méz).
2022. dec. 14. 20:08
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
A védőnő nekem a kiskanálkommandót javasolta. Amúgy blwztünk, csak a nagyon tilos dolgokat nem adtam, illetve tejfehérje allergia gyanú miatt 10 hónaposan kezdtük apránként a tejtermékeket.
2022. dec. 14. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!