Ti mi alapján kezdtétek meg a hozzátáplálást? Olyan sok az info hogy böségzavaromban nem tudom hogy és mikor kezdjem.
ha kizárólagosan szoptatsz akkor elég 6 hónaposan gyümivel kezdeni
de az is jel lehet ha mondjuk 2-3x többször eszik vagy megáll/lelassul a súlynövekedés (ami a mozgásfejlődéssel nincs összhangban) érdekelni kezdik az amit te eszel nyújtja a kezét felé
az irodalom nem jó inkább a baba jelzéseire figyelj
a nagylányom kb 5 hónaposan kezdett el érdeklődni más étel után ö nagyon mozgékony baba (4hónaposan kezdte el a mászást) volt 5,5 volt mikor almáztunk barackoztunk elsőre megevett egy negyed almát (fél évesen 6,5kg és 69cm)
a fiam 8 hónapig nem volt hajlandó semmit sem kóstolni, ö lusta baba volt
( 6 hónapos koráig semmit nem csinált még forogni sem és 10,5 kg volt 76cm )
Csak szoptattam, és elkezdtem 5 hónaposan.
4 hónaposan még éretlen volt rá, de pár hét alatt nagyon sokat változott, és mivel a tejem mennyisége változott mindig, nem vártam meg a 6 hónapot.
Érdemes megtalálni az arany középutat, amit a szíved diktál és a szakmai ajánlások között.
De őszintén szólva, pár hónap múlva semmi jelentősége sem lesz, hogy 4-5-6 hónaposan kezded-e el.
Én most várom a 2. babát, február elején születik, 17 hónap korkülönbséggel, de másodjára sem fogom a 6 hónapot megvárni, 4-5 hónaposan elkezdem, ha a baba is partner lesz benne.
Én 4,5 hósan kezdtem mert fogyni kezdett, és ezt javasolták.
Utána rendbe jött 1 hét alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!