Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Rizotto mehet közel 1 évesnek?

Rizotto mehet közel 1 évesnek?

Figyelt kérdés
Most jutott eszembe, hogy a főzés elején ment 1 dl fehérbor a kajába. Annak az alkoholtartalma megmarad a főzés végére?
2022. nov. 22. 13:21
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

Igen, közel mehet a rizottó az 1 éves gyerekhez. :-)

Komolyra fordítva: igen. Az alkohol alacsonyabb hőmérsékleten forr, de már előtte is sokkal intenzívebben párolog, vagyis semmi alkoholtartalom nem marad az ennivalóban.

2022. nov. 22. 13:26
 2/9 anonim ***** válasza:
29%
Alkohol még hőkezelt állapotban sem adható gyereknek.
2022. nov. 22. 14:03
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
Minimális alkohol lesz benne. Amúgy a kenyér alkoholtartalma kb. 1%. Ehhez viszonyítsd. Semmi baja nem lesz a gyereknek. Mindig gondolj arra, hogy a mennyiség teszi a mérget.
2022. nov. 22. 14:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy minden mennyiségben ártalmas nekik az alkohol. Így utólag nézve, lehet hogy még 1 dl sem ment az 500 g rizshez, mert alig hiányzik az üvegből, de tételezzük fel, hogy annyi volt. Nagy teflon serpenyőben készült, sokáig fedő nélkül, úgyhogy volt ideje párologni. Nyilván nagy adagot nem kapna, de most kissé ráparáztam erre 😂
2022. nov. 22. 14:26
 5/9 anonim ***** válasza:
57%
Én nem adnám.
2022. nov. 22. 14:27
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

Oké, számoljunk. 1 dl 10%-os borban 10 g alkohol van, ennyi került az ételbe. 500 g rizs kb. 1500 g főzve. Gondolom más is van benne, az tovább hígítja, de már nem sokkal. Ha semmi alkohol nem párolgott ki, akkor a rizottó alkoholtartalma 0,7% körül van. A kipárolgás miatt valójában kevesebb.

A kenyér alkoholtartalma 1,9% is lehet. Kenyeret szoktál neki adni?

2022. nov. 22. 14:52
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi, én nem tudnám kiszámolni :D

Amúgy általában nem adok neki kenyeret, de nem az alkoholtartalma miatt.

2022. nov. 22. 15:13
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Én nem adnám így
2022. nov. 22. 18:13
 9/9 anonim válasza:
Szerintem simán. Az alkohol rég elpárolog, ha az ember tisztességesen, sokáig készíti a rizottót.
2022. dec. 13. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!