Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ételek készen tartására ill....

Ételek készen tartására ill. félkészre főzésére praktikák? (Gondolok itt olyan ételekre, amit azonnal, frissen elkészítve kell tálalni - pl. sült húsok, rizottó stb. - viszont az elő- ill. elkészítésük sok időt vesz igénybe.)

Figyelt kérdés
Most elsősorban azon emberek tapasztalata érdekel (mindegy milyen fajta ételt illetően), akik mondjuk vendégeket várnak és olyan ételeket készítettetek a vendégeik számára, amit azonnal, frissen kell feltálalni viszont az elkészítésük rendkívül hosszú időt igényel - ezért a vendégek érkezéséig az ételeket "majdhogynem kész" állapotba hozták és csak akkor fejezték be, amikor már a vendégek helyet foglaltak. Érdekelne, hogy ki melyik ételt hogyan készítette elő, hogy annak elég legyen egy néhány perces főzés/sütés hogy azt azonnal frissen tudták tálalni a vendégeknek -ld.: wellington bélszín vagy rizottó.
2020. aug. 22. 09:59
 1/1 anonim ***** válasza:

Pörköltet akár készre is főzheted, majd egy picit felforralod tálalás előtt, olyan lesz, mintha frissen főzted volna.

Rántani való cuccokat előző nap bepanírozod, akkor csak sütni kell.

A sülteket előző nap nem biztos hogy elősütném, azt már inkább aznap be a sütőbe, és hagy dolgozzon. Hacsak nem valami hidegtálat csinálsz, ahol a felszelt sültek, stefánia szeletek, sült/rántott máj, csirke comb és hasonlók sorakoznak egymás mellett.

2020. aug. 22. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!