Zöldséges rizottó házilag?
Ti hogyan készítitek/készítenétek a zöldséges rizottót a babátoknak? Hét hónapos (lesz jövő héten:)). A boltit imádja, de nem győzöm anyagilag. :( Gondoltam elkészítem Neki itthon - hátha... :) Javaslatokat kérnék, hogyan is csináljam?! Nagyon köszönöm a segítséget!
Szép napot Mindenkinek!
Itt van még egy babának való rizottó
Ebben a linkben, életkorra lebontva is találsz kajákat a picinek.
én simán úgy szoktam, hogy mikor húslevest készítek fagyasztok le a levéből alaplének.Ha nincs,akkor készíthetsz egy laza zöldséglevest,az is jó, vagy a kockaleves is megteszi.
Megdinsztelek egy hagymát(ezt elhagyhatod,bár nem hinném, hogy egy szétfőtt hagyma egy nagy adag rizottóban bajt okozna:)), ráteszem a rizst, megvárom míg az s felhevül és elkezdem rámérni az alaplevet.Mindig hogy ellepje a rizst,ha elfőtt akkor öntök rá megint egy adagot.
Felette kell állni, de nagyon jó lesz az állaga:)A zöldségeket(apróra vágott répa,borsó,zöldbab,brokkoli,akármi)én az vége felé szoktam beletenni, illetve a répát már az elején mert az lassabban puhul.De a többinek elég, ha az utolsó pár felöntésnél teszed rá.Meg fogod látni mikor jó.Sóval ízesítem ha kell.
Ebbe tehetsz husit, vagy reszelj a tetejére sajtot.Mi is nagyon szeretjük:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!