Gyümölcsök bevezetésénél jó lehet a házi befőtt?
Adalékanyag alatt nem feltétlenül e-t értettem, hanem bármi mást, ami nem gyümölcs. Pont a kecskeméti szilván rökönyödtem meg, amiben ha jól emlékszem 46% a szilva és cukor is van benne. Ezt pl. 4 hós kortól ajánlják a ráírtak szerint.
Bunkózásba azért ne menjünk át, miért ne juthatna eszembe ezekután a befőtt? :)
Nem mondtam, hogy nem találni 100% gyümölcsöt bébiétel formában, csak egy ártatlan kérdés volt, hogy befőtt mehet-e, ami a cukrot leszámítva szintén 100% gyümölcs, ráadásul saját és többféle van, mint amit babakajákban megtalálni. Egy üveges almapürét mondjuk nem feltétlenül veszek meg, ha van itthon saját almánk még. Ha mehetne a befőtt sem költenék 4-500 forintot egy-egy üveg bébiételre feleslegesen, de mivel az én fejemben is felmerült a kérdés, valószínűleg még várok vele.
Köszönöm a válaszokat!
12! A fagyasztott zöldség/gyümölcsöt olyan gyakran hívják vissza szalmonella miatt, hogy én nem kockáztatnék.
Akkor inkább a befőtt.
14-es, milyen gyakran es hol, mit? Hosszu evek ota fogyasztunk fagyasztott gyumolcsot, a terhessegem alatt csak ugy magaban ettem a fagyasztott (bolti) meggyet, mert erre voltam raallva, azota a gyereknek is gyakran adok ilyesmiket...
Ezek szerint mar reg meg kellett volna halnunk? En meg csak visszahivasrol se hallottam soha.
14!
Életemben nem hallottam még róla hogy fagyasztott gyümölcsöt vissza hívtak volna....
14-es, fertozo osztalyon dolgozom korhazban, SOHA nem volt meg szalmonellas betegunk aki fagyasztott gyumolcstol kapta volna.
Ehhez a szulemenyhez tudsz hivatalos forrast ?
Èn nem adnàk befőttet a cukor miatt. Inkàbb fagyasztottat, vagy egyelőre csak zöldsègeknèl maradnànk.
Tavaly vagy tavalyelőtt volt óriàsi fagyasztott-termék botràny, fertőzès miatt. Ugyan ez ritka, de nagyon csodàlkozom, hogy van, akihez nem jutott el a hìre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!