Almabefőttet hogyan tegyek el, hogy 8-10 hónapos babának adhassam?
Most 5,5 hós a kisfiam, és rengeteg almánk van. Arra gondoltam, a bébiételes üvegekbe tehetnék el neki befőttet, az pont 1 adag lenne majd, amikor kibontom.
De hogyan csináljam tartósítószer nélkül? (magunknak befőtt tartósítóval csinálom)
A kertünkben termett, azt szeretném télire eltenni.
Akkor inkább fagyasztom. Köszi a válaszokat!
Ezt a sok eszetlenséget...Almát fagyasztani...
1. Amit az első írt tökéletes megoldás, sőt nem is kell tartósítószer, anélkül is tökéletes lesz a befőtt
2. A legtöbb alma fajta télálló, le kell vinni a pincébe
Akkor lehet mégis a befőttel próbálkozom.
Az a baj, hogy kicsit párás, penészes a pince, (amúgyis elég kicsi lyuk...) úgyhogy ezért gyártom a befőttet, meg lekvárt ezerrel.
Nem értem, mi baj a fagyasztással: az alma megörzi a vitamintartalmát, ellentétben a beföttel, mert abban hamar lebomlik minden.
Akinek meg nincs megfelelöen hüvös, szellös tárolóhelysége, annak a nyakára fog az össze romlani, és így is a vitaminok eltünnek belöle rövid idö alatt.
Az egyetlen módszer arra, hogy optimális állapotban megmaradjon minden hazsnos anyag az almában, az a fagyasztás.
Jó. Akkor fagyasztok is, be is főzök, és akkor legalább én is meglátom.
És jövőre még okosabb leszek, mit tegyek.
Bár akkor már a mi befőttünkből is ehet a fiam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!