Romlott üveges bébiételt adtam a babának, lehet baj?
A múltkor itt valaki 7 hónapja felbontott és lejárt szavatosságú tápszerrel etette a gyerekét, és még neki állt feljebb. :D
Ez ahhoz képest semmi, ne aggódj.
A ráírt infók nem sokat jelentenek, csak azt, hoyg addig garantálják a minöséget. ezt úgy állapítják meg, hogy legalább dupla annyi ideig is tökéletes marad, éppena biztonság miatt.
Eleve a bébiétel nem "tudja", mikor "jár le" a 2 x 24 óra - mert a két nap ezt jelenti -, hanem ez csak elég általános tájékoztatás csupán. Ha ízre, illatra nem érezted, hogy baja van, akkor a gyereket nyugodtan meg lehet vele etetni, semmi, de semmi baja sem lesz töle.
Erre csak annyit mondok, hogy én tegnap romlott májkrémet ettem, mármint konkrétan Tök jó illata volt, még bőven nem járt le, de amikor bevettem a számba, olyan ízt még sosem éreztem, nagyon undorító volt. Ma reggel újat nyitottunk, UGYANAZ AZ ÍZ... Ment a macskának. De természetesen semmi bajom. Az utóbbi időben többször ettem sajnos 1-1 falatot romlott vagy penészes ételből, de még hányingerem vagy hasmenésem sem volt. Nyugi :)
Én egyébként nagyon finnyás vagyok ilyen téren, próbálok minden ilyen csomagoltat max 2-3 nap alatt megenni. Kivéve margarin/szendvicskrém.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!