8 hónapos baba keveset eszik?
Két hónapja kezdtük a Ht-t, alig eszik többet, mint az elején. Az egyetlen, ami úgy-ahogy ízlik, a gyümölcs, de abból se eszik meg egy kis üvegnyit sem, csak a felét (nyilván nagyrészt otthon készítem neki, de már kb.tudom, menyi az annyi). Ezt tízóraira eszi, de nincs kiváltva az sem. Ebédre nagyon keveset eszik, 2-3 kanállal. Próbáltam variálni az isőpontokat, a kaja állagát, darabosat…semmivel sem jobb. Sokat szopizik éjszaka is.
Tudom, hogy elméletben ez rendben van, gyakorlatban viszont csupa jo evő babát látok 2-3 kiváltott ètkezéssel, mondjátok, hogy nem csak mi vagyunk így…
Mi blw vonalon indultunk el, és 10 hónapos koráig csak evett mindenből egy falatot, aztán otthagyta vagy összetúrta. Engem nem zavart, mindig rendületlenül adtam neki is enni, amíg mi is ettünk, és nem csináltunk belőle ügyet, ha ő szinte semmit nem evett.
Aztán 10 hónaposan gondolt egyet, és elkezdett mindent megenni. Ráadásul néha olyan mennyiségeket elpusztít, hogy csak pislogunk. Úgyhogy ne aggódj, majd eszik, ha akar. Éhen nem fog halni.
Mindenki más tempóban halad. Ezen ne aggódj. Főnököm kislánya 10 hónapos koráig semmit nem evett meg. Egy falatot sem. Utána pedig már mindent.
Egy kisfiú, akire vigyáztam pedig ugyanúgy nem akart semmit sem enni (7 hónapos volt). Egyik nap viszont amikor látogatóban voltam náluk, akkor a spenótos palacsintámat akarta megszerezni. Gondoltunk egyet az anyjával és odaadtuk neki. Szépen elmajszolta. Majd pedig napról napra egyre több dolgot evett a mi ételeinkből. Bébiételt soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!