8 hónapos baba keveset eszik?
Két hónapja kezdtük a Ht-t, alig eszik többet, mint az elején. Az egyetlen, ami úgy-ahogy ízlik, a gyümölcs, de abból se eszik meg egy kis üvegnyit sem, csak a felét (nyilván nagyrészt otthon készítem neki, de már kb.tudom, menyi az annyi). Ezt tízóraira eszi, de nincs kiváltva az sem. Ebédre nagyon keveset eszik, 2-3 kanállal. Próbáltam variálni az isőpontokat, a kaja állagát, darabosat…semmivel sem jobb. Sokat szopizik éjszaka is.
Tudom, hogy elméletben ez rendben van, gyakorlatban viszont csupa jo evő babát látok 2-3 kiváltott ètkezéssel, mondjátok, hogy nem csak mi vagyunk így…
Egy dolog számít: a gyarapodás.
Meg amúgy neki is szoknia kell, most még minden újdonság, a fogai is gyakran jönnek. Nálunk ment a vacakolás, daráltuk, főztük a kaját, aztán amikor nagyon kivolt már a feleségem, odaadtam neki a húsos szendvicsemből a gyereknek: azóta nincs külön főzés.
Aztán van olyan, akinél mindig probléma az evés, valami mindig elvonja a figyelmét: náluk evésterápia talán segít, de leginkább a bölcsőde.
De még egyszer: a gyarapodás számít.
Egyébként a "Ht" a hozzátápláslás? Ezt miért nem szabad kiírni?
Ne hasonlítsd más gyerekekhez. Mindenki a saját tempójában dolgozza fel az új ízeket, textúrákat. A lányom 8 hónaposan evett rendesen, de a darabos kajákról hallani sem akart. Aztán 10 hónaposan fordult egyet, konkrétan semmit nem akart megenni. Se baba kaját, se darabosat, semmit. Szinte csak tápszert evett 2 hónapig, abból is csak egy bizonyos fajtát. Aztán 1 évesen megint gondolt egyet, onnantól ugyanazt ette, amit mi. Azóta is egy jó étvágyú gyerek, jóformán mindent megeszik.
Szóval ne aggódj. A lényeg, hogy jóllakjon. Egyelőre neki még mindegy, mivel, csak tele legyen a pocak. Az ismerkedés a fontos. :)
Köszönöm a válaszokat!
Nem hasonlítgatom! Ha így jött le, elnézést. Nem az a problémám, hogy kevesebbet eszik, mint a kortársai, hanem nem szeretném, hogy pl. hiányozzon neki valamilyen tápanyag. Elsősorban a vasra gondolok, ami ugye fél év után csökken az anyatejben, ezért hússal kellene pótolni, amiből nagyon keveset eszik a fiam. Szóval nem az a célom, hogy más anyukáknal versenyezzek, de mégis látom, hogy átlagon alul eszik. Mindenesetre megnyugtattak a válaszok, köszönöm!
Ja, és nem erőltetek rà soha semmit, ha nem kéri, békén hagyom. Csak azért belül eg picit zavar, hogy nem akar enni, illetve hogy nem igazán eszik többet, mint az elején.
Amúgy gyarapszik, szerintem átlagos súlyú, majdnem 8 kiló és 70cm. Havonta olyan 400-500 grammot hízik olyan 4 hónapos kora óta (addig havi 1kg).
Végül pedig igen, hozzátáplálás a HT, de szerintem ebben a kategóriában mindenki érti, mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!