4 hónaposan érdemes elkezdeni kóstoltatni, ha érdeklik az ételek?
Én nem adnék még.
Persze,hogy érdekli,egyre inkább fogja is minden,attól még nem muszáj kapnia is. A 2 évesem a mama cigijéért van oda, adjak neki? Vagy a kávémból,mert az is érdekli.
Ehet még eleget az életben mindent, anyatejet csak most. Én megvárnám,míg megérik az emésztőrendszere.
A nagyobb lányom 8 éves, akkor a tápszeres babáknál 4 hónapos kor volt az ajánlás. Teljesen egészséges, nincs semmi allergiája
A kicsi 2 éves nála is akkor kezdtem.
Ha nem szabadna, nem is lehetne kapni olyan bébiételt, ami 4 hónapos kortól adható.
Alkoholt is lehet kapni, mégsem adsz. A gyártónak nyilván az az érdeke, hogy minél hamarabb költsd a pénzed. Nem az, hogy egészséges legyen.
A cukros gyümölcslére is ráírják, hogy 4 hótól adható...
Mi baja lesz? Nem tud ülni, döntött pózban nagyobb az esély a félrenyelésre.
A nyelvkilökő reflex miatt nem sok megy le a torkán, mert kiköpi...
Az emésztése még nem érett, kb észtetlenül megy át rajta. Soroljam tovább?
Nem a 6 hónap a lényeg, hanem az érettség, ami 6 hó körül alakul ki
16 és a baba emésztőrendszere számlálóval van ellátva, majd 6 hónaposan szól egy csengő hogy mostmár érett lett? Az elmúlt 5 évben így születtek a gyerekek... Mert minket már 6 hetesen etettek :D
Egyébként Ismerem a kapcsolódó tanulmányokat: 4-8 hónapos kor között van az ajánlott kor.
6 hónapos kor előtt nem ajànlott hozzàtàplàlni tapszeres csecsemőt sem, ez az egysèges WHO ajànlàs kereken 20 ève. Az, hogy màs szervezetek mit ajanlanak az nem annyira mèrvadò.
A vèkonybèl àteresztőkèpessège sokkal nagyobb 6 hónapos kor előtt, mint azutàn. Olyan anyagok is bejutnak a gyerek szervezetèbe, amiknek ott semmi keresnivalójuk, ès az èrett bèlrendszer kiszűri. Kèsőbb allergiara hajlamosithat ,autoimmun betegsegeket indìthat be, ha van a gyereknek hajlama rà, idegrendszerre kàros anyagok juthatnak àt.
6 hònapos kor utàn fokozatosan lesz minden gyerek emèsztőrendszere èrett a szilard tàplàlèkra. Van akinek 6 hónaposan, van akinek csak 8.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!