Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy értessem meg és fogadtass...

Hogy értessem meg és fogadtassam el anyósommal hogy nem akarok ami a boltból van, az bolti dolog, és nem akarok adni a gyerekemnek?

Figyelt kérdés
8 hónapos a fiam, eddig a túró rudi, krémtúró, puding volt a mániája, hogy mindig amikor mentünk, ezeket adta volna neki, egyrészt mert ő is akarja etetni, másrészt meg ezeket úgyis szeretik a gyerekek. Na igen, csakhogy tele van cukorral, tartósítószerrel és egyéb adalékokkal. Fog még egész életében enni ilyeneket bőven, szeretném ha minél később kezdené. Felajánlottam hogy viszek gyümölcsöt, vagy elkészítem ezeket otthon egészségesebb változatban és azt hozom el, de nem szeretném ha bolti édességet adna neki. Erre legutóbb előállt egy csomag babapiskótával, mert hogy az még a neve alapján is babáknak való, és végképp nem értette hogy miért nem adhatja oda az imádott unokájának. Akkor mint egy óvodással kb leültettem, megnéztük a csomagolást hogy mennyi cukor van benne, kibontottuk, megmutattam, hogy a tetején is mennyi van, az legalább látszik is. Azt hittem felfogta, de induláskor megkérdezte hogy legközelebb vehet e háztartási kekszet.
2022. aug. 8. 13:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
20%
Ennyi idős babát szerintem alapból ne etessen senki, csak te meg a férjed, de a kérdésre válaszolva mondd meg neki kerek perec nem vehet neki semmit amit te nem adnál neki, ha annyira ő akarja venni, akkor meg tudasd vele miket vehet ami neked is belefér.
2022. aug. 8. 13:40
 12/16 anonim ***** válasza:
92%
Kérd meg, hogy hozzon neki dm-ből, lidlből gyümölcspürét.
2022. aug. 8. 14:23
 13/16 anonim ***** válasza:
97%
Amúgy mi baja lesz a babának, ha más eteti? Komolyan kérdezem, ezzel eddig nem találkoztam (és itt most nem a mivel a kérdés, hanem hogy konkrétan az miért baj, ha a mama kanalaz a szájába anya vagy apa helyett).
2022. aug. 8. 14:57
 14/16 anonim ***** válasza:
84%
Vegyen baba kekszet dm-ben stb. Amúgy mienk eszik babapiskótát néha,kutya baja igaz enyém 10 hónapos. Fagyit is nyalt velünk a nyáron. Nem kell túlzásba esni csak mert első gyerek. Most is evett velem paprikás krumplit és imádja.
2022. aug. 8. 15:17
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Pl. ezekben nincs hozzáadott cukor meg tartósítószer:

[link]

[link]

[link]

Azt nem mondom, hogy tuti jó mindig boltival etetni, de valaki meg arra esküszik, hogy ezek jobban bevizsgált alapanyagok, mint a bolti/piaci. Szóval nem is tudom. Más szerint meg nem is kellene kanalaztatni a gyereket, olvass utána a BLW hozzátáplálásnak. (Én szerintem azt próbálnám meg, de akkor még nem volt divat, amikor az enyémek ekkorák voltak.)

2022. aug. 8. 15:20
 16/16 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem is az a megoldás, ha konkrét termékeket hagysz jóvá. Legalább próbálkozik a nagyi, megkérdezi, hogy a háztartási keksz jó lenne-e. Szóval ha lenne valami olyasmi, ami neked is beleférne, akkor szerintem azt írjátok fel és kész.

Amúgy én is pont így voltam/vagyok vele, nekem abból a szempontból egyszerűbb volt a dolgom, hogy BLW-ztünk, szóval a gyereket senki sem etette, etette ő magát kényelmesen.

2022. aug. 8. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!