Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy értessem meg és fogadtass...

Hogy értessem meg és fogadtassam el anyósommal hogy nem akarok ami a boltból van, az bolti dolog, és nem akarok adni a gyerekemnek?

Figyelt kérdés
8 hónapos a fiam, eddig a túró rudi, krémtúró, puding volt a mániája, hogy mindig amikor mentünk, ezeket adta volna neki, egyrészt mert ő is akarja etetni, másrészt meg ezeket úgyis szeretik a gyerekek. Na igen, csakhogy tele van cukorral, tartósítószerrel és egyéb adalékokkal. Fog még egész életében enni ilyeneket bőven, szeretném ha minél később kezdené. Felajánlottam hogy viszek gyümölcsöt, vagy elkészítem ezeket otthon egészségesebb változatban és azt hozom el, de nem szeretném ha bolti édességet adna neki. Erre legutóbb előállt egy csomag babapiskótával, mert hogy az még a neve alapján is babáknak való, és végképp nem értette hogy miért nem adhatja oda az imádott unokájának. Akkor mint egy óvodással kb leültettem, megnéztük a csomagolást hogy mennyi cukor van benne, kibontottuk, megmutattam, hogy a tetején is mennyi van, az legalább látszik is. Azt hittem felfogta, de induláskor megkérdezte hogy legközelebb vehet e háztartási kekszet.
2022. aug. 8. 13:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
18%

Azt kellene elsősorban tudatosítani, hogy ezekkel elsősorban nem az a baj, hogy bolti, meg cukros, hanem hogy tejet ilyen formában ekkora gyerek mèg nem nagyon ehet.

A baba piskóta pedig az alakja miatt baba.

2022. aug. 8. 13:06
 2/16 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem engedd el, hogy megpróbálod megértetni vele, mert úgysem fogja. Határozottan jelentsd ki, hogy nem kaphatja, vagy mondj neki olyat, amit kaphat, hogy ő vehesse meg, de szerintem kár magyarázni neki.
2022. aug. 8. 13:10
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
Egyszerűbb, ha megmondod konkrétan, hogy mit vegyen neki. Ha meg ti mentek hozzá, akkor visztek magatokkal mindent, amit ehet a gyerek.
2022. aug. 8. 13:10
 4/16 anonim ***** válasza:
81%

Igazából tök mindegy mi a baj vele, ha a kérdező nem szeretné, hogy más ilyenekkel etesse a gyerekét, akkor azt tiszteletben kell tartani.

Szerintem nem tudsz mit csinálni, elmondod 200x is. Vagy esetleg anyósod is süthetne neki házilag vagy akkor vegyen ő is neki gyümölcsöt, az nem jó?

2022. aug. 8. 13:11
 5/16 anonim ***** válasza:
95%
Tényleg nincs egyáltalàn semmi a boltban, ami szerinted ehető lenne egy babának és meg tudod mondani a mamának, hogy azt vehet?? Had legyen már ennyi öröme szegénynek hogy valamit ő is vehet. Nyilván nem a csokit meg vacak kekszet kell, de valami alternatívát mondhatnál.. a sütsz és átviszed nem ugyanaz, mintha ő vehetett/ajándékozhatott volna valamit.
2022. aug. 8. 13:14
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű. Mond meg neki mit vehet /kaphat, mit főzzön neki és akkor etetheti :)
2022. aug. 8. 13:15
 7/16 anonim ***** válasza:
93%
Annyiféle mindenmentes babaizét árulnak, szerintem is jó kompromisszum, ha konkrét termékre adsz zöld utat. Sajnos ez kicsit olyan ajándék lónak ne nézd a fogát... Párhuzamként ha bölcsibe adnád, hogy vigyázzanak rá, sem mondhatnád meg, mit adjanak neki... Anyósoddal vagy meg tudsz egyezni vagy dönthetsz úgy, nem hagyod rá, ha szerinted káros a gyereknek, de megnevelni nem fogod tudni.
2022. aug. 8. 13:18
 8/16 anonim ***** válasza:
89%
Az a baj, hogy ugyanolyan távol vagytok a normálistól mindketten, csak a másik irányba, így nem lesz megértés, egyetértés soha. Ha nem akarod, hogy más etesse a gyereked saját kútfőből, akkor vigyed a kaját, ami ő etethet meg a gyerekkel az élmény kedvéért. (Cserébe nyilván valamit adnod kell, hogy az "adni" érzése meglegyen a nagymamának is, több játék, vagy valami)
2022. aug. 8. 13:24
 9/16 anonim ***** válasza:
79%

Első gyerekes anyukák problémája a kérdéses.

Nem ezwn múlik, majd rajössz, de nwm baj, próbálkozz csak. Én is így tettem. :)

2022. aug. 8. 13:30
 10/16 anonim ***** válasza:
10%

Nagyon le leszek pontozva, de pl az én gyerekorvosom egyáltalán nem ajánlotta, hogy rajtam és a férjemen kívül ilyen idős korban más etesse, hacsak nem nagyon muszáj. Kötődés alakulása miatt. Én nem is engedtem pl.

Egyébként meg túró Rudi? Hogy? Annyi foga van? Vagy szétnyomja neki? Vagy hogy gondolja?

2022. aug. 8. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!