Önző vagyok, amiért a saját "kényelmem" érdekében nem akarok 2. babát és így nem lesz testvére a gyerekemnek?
A gyerkőc 5 éves, eddig nem volt alkalmunk a kistesó témával foglalkozni, még mindig kell egy kis idő, mire rendeződünk. Számomra a legnagyobb érv a 2. baba mellett, hogy a gyerekemnek legyen testvére. De ha mondjuk nem jön össze, csak sokára, akkor akár 8 év is lehet közöttük, és nem tudom, az jó-e.
A másik pedig, mostanra vagyunk végre úgy, hogy egész jók a körülmények. Lett munkám, a ház végre nem egy nagy kupleráj, hanem mindennek megvan a helye, sokkal jobban érzem magam. De ha jönne a 2. baba, megint borulna minden.
Néha rámjön, hogy igenis szeretnék megint szülni, máskor meg kiver a víz a gondolattól is. Egyáltalán nem köteleztem el magam egyik döntés mellett sem, és nem tudom, mi lenne a jobb.
Önző vagyok, ha a saját érdekeim miatt nem szülök kistesót a gyerekemnek? Nekem van testvérem, és tudom, hogy mindig számíthatok rá. Ki fog az én gyerekem mellett állni, ha én már nem leszek?
ha valóban nem vagy arra felkészülve, hogy szalad az egész ház, hétvégén meg már reggel 7-kor egymást nyúzzák, akkor nem is tanácsos vállalnod.
a gyerek lemondásokkal jár.
én csakazt csodálom, hogy nem alakult ez ki benned már az elsőnél?
vagy úgy neveled, hogy zet se pakold ki, meg azt sem, ezt sem szabad, meg azt sem..?
vagy az első ennyire lefárasztott?
a saját pihenésedre is figyelni kell.
egyfajta harmóniában lenni
Nem önzőség,ha úgy gondolod hogy lemondásokkal járna és nem szeretnéd 100%-an akkor felesleges vállalni,nem éri meg.
Nem ez az önzőség hanem az abortusz pl.Én is megvagyok és nincsen testvérem,párom szintúgy.Azt vállald amit vállalni tudsz ha úgy érzed hogy két gyerek már meghaladja a képességeidet akkor nem érdemes csak azért mert társadalmi elvárás hogy legyen kistestvére.
Azért azt cáfolnám, hogy nagy korkülönbséggel nem lehetnek jó viszonyban a testvérek. Öcsém 7 évvel fiatalabb nálam, mindig is imádtuk egymást, bármikor bármit meg tudunk beszélni, kamaszkorában is mindig "normális" volt velem.
Azt senki nem tudhatja előre milyen viszonyban lesznek, és ez abszolút nem a korkülönbségtől függ. Ugyanúgy lehetnek jó/rossz viszonyban kis és nagy különbséggel is...
Kérdező! Bár remek dolog a tesó, nekem is van, gyerekem is kettő van már, ha nem vágysz másik babára ne vállald. Egy kicsit valóban önzésnek tűnik, de hát istenem, nem vagyunk egyformák.
Van olyan napom nekem is mikor este sírhatnékom van a kupi tetején, de azért ez a ritkább. Viszont mikor együtt játszanak, mászó versenyt tartanak, a nagy tanítgatja a kicsit, szeretgetik egymást, akkor magasról lesz@rom, hogy teli a mosogató, egy nagy halom vasalni való vár rám, és porszívózni se volt időm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!