Mivel kezdtétek a hozzátáplálást?
Én barackkal kezdtem
Majd alma répa stb
Rizskásával, majd edesburgonya, alma, avocado, stb (zöldség, gyümölcsök)
Én a marha hátszínt és sertésszűzt is elég hamar bevezettem (vas miatt)
Szia, töltöttem fel ide képet egy táblázatról, amit védőnőm adott. Nekünk ez bevált, eddig nem tűnt fel, hogy lenne allergiája bármire is a 16 hós fiamnak. 13 hós kora óta eszi amit mi javarészt. Jó evő egyenlőre!
Ne haragudj #6-os, de ez egy elavult lista. Már jó ideje az az ajánlás,hogy az allergéneket is 1 éves kor előtt be kell vezetni, egyedül a méz és a füstölt dolgok tiltó listásak egy év alatt. Apró magvas gyümölcsök sem tiltó listásak.
Ajánlom a manó menü appot és a kiskanál kommandót a Facebook-on, ott frissebb infók vannak
4-es kérdésre pedig a válaszom:
Nekünk azt tanácsolták, hogy először pl alma leve első nap 1 kanál, 2. nap 2,3. nap 3, ha nincs gond akkor jöhet méz állagún összeturmixolva szintén 2-3 napig fokozatosan emelve. Mikor már többmindent evett, akkor gyorsabb voltam és bátrabb, csak 2 napig ha kóstoltattam aztán ment élesben. Az eleje macerás, mert majdnem 1 hét mire egy dolgot “letudsz”, de lényeg hogy ismerkedjen az ízekkel, állagokkal. Fiam 1 éves koráig rendesen ki sem tudtam váltani étkezést, aztán 13 hótól meg mint akit kicseréltek. Evett mindent..Hajrá nektek is!
8-as, akár elavult akár nem, nekünk bejött. Persze ezzel én is tisztában vagyok, én is adtam neki kóstolóként pl epret, tejes dolgot, tojást, de szerintem alapjában véve korrekt a lista. Ezt meg mindenki úgy tartja be ahogy akarja.
#5,6,9
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!