BLW hozzátáplálást mikor kezdtétek?
6 hònaposan kezdtük, banannal, levesben főtt rèpàval. Nem bonyolítottam tùl, ami èpp elèg puha volt, ès nem tùl allergizàlò azt kapta. Oktòberben lett 6 hónapos, az első pàr honap nem volt túl vàltozatos, egy èves koràig több anyatejet kapott mint szilàrdat. Onnan meg jöttek az idènyzöldsègek/gyümölcsök.
Akkora darabokat kapott, amit kènyelmesen kèsbe tudott venni, de nem fèrt volna egyszerre a szàjàba.
6 hós volt, amikor én kezdtem, de ő még előtte 1-2 héttel rárabolt a kezemből egy gerezd mandarinra, majd pár nappal később a tányéromba markolt és tömte magába a pásztorpitét. Amit ténylegesen először adtam neki direkt, az aznap volt, amikor betöltötte a 6. hónapot, bundás kenyeret és párolt almát kapott reggelire. A bundás kenyér kb centi széles csíkokra vágva, alma gerezdekben. Igazából nem gondoltam túl én sem, amit mi ettünk, azt még sózás előtt kiveszem az edényből neki, esetleg van pár darab akármi, amit inkább hosszúkásra, mint kockára vagy karikára vágok, de így kb ennyi, nem variálom túl a dolgot.
A blw.hu oldalról tájékozódtam, meg beléptem a blw-s fb-csoportokba (van egy receptes is és egy amolyan csevegős, ahol tapasztalatokat cserélnek, bár az elég náci, én annyira nem veszem szigorúan a dolgokat).
A 6 hónapos kort mindenképp megvárni. Blw-t csakis akkor, amikor már stabilan meg tudja magát tartani a baba, különben fulladásveszélyt okozhat.
Ha még nem tud ülni, de az öledben már tartja magát és nem dölöngél, akkor kezdhetitek. Nálunk ez 6.5 hónaposan volt, aztán 7 hónaposan kiült magától és onnantól etetőszékben evett
A 6 hónapot meg kellene várni, még nincs megérve rá a gyomruk.
Viszont ha már pürével kezdtetek, akkor más szabályok vonatkoznak rátok, mert nagyobb a félrenyelés veszélye.
Facebookon van egy ilyen csoport
P&F babies: pépes és falatkás babák.
Nem kell a blw-ben mindent szentírásnak venni, de azokat a dolgokat, amik veszélyt okozhatnak érdemes betartani szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!