1 évesnek lehet kókusztejből (vagy valamilyen növényi tejből) grízt főzni ?
Igazából 1.szülinapjára akarok tortat csinálni, de nem tudom hogyan miből. Gondoltam hogy liszt+vaj+tojásból gyúrok tésztát, utána párolok reszelt almát fahéjjal, és a tetejét meg leönteném sűrűbb grízzel, aztán hűtő. Valamelyik reteg közé raknák házi baracklekvárt Fogalmam nincs hogy ez a recept működne e, már két napja ezen gondolkodom miből csinálhatnák babatortát ami nem lenne annyira borzasztó, csak a tehéntejet nem tudom mivel lehet helyettesíteni. Nem anyatejes már.
Köszi a válaszokat
Jézusom a gyerekorvosod nagyon le van maradva. 1 éves korig MINDEN allergént be kell vezetni. 2000-es évek elején volt ez hogy minél később kell bevezetni pl a glutént, és megugrott a glutén allergiások száma.
Szóval a mézen, nyers tojáson, nyers húson kívül nyugodtan adj bármiből a gyereknek. Kenyeret is, jesszus.
#11-nak van igaza.
Tökéletesen elavult nézet az, hogy nem szabad allergéneknek kitenni az immunrendszert. Ennek éppen az ellenkezője igaz, már 4-5 hónapos kortól, a hozzátáplálás kezdetétől kezdve kb. hetente kell új ételt és ezzel együtt új allergént bevezetni a gyereknek. És igen, MINDEN allergént!!
Tejet, földimogyorót, diót, tojást, mindent.
Üdv, egy immunológus akinek 2 éves, allergiamentes gyereke van.
Köszi a hozzászólásokat, a lehurrogósakat is :)
Igazatok van, sima piskotát fogok csinalni, feltekerem baracklekvárral, keverek ki joghurtal gyümölcsöket es lehet az lesz a külseje, meg átgondolom, de kb ilyesmi.
Az a baj, hogy annyi mindent olvasok neten is, könyvben, de annyira ellentmondásosak az ajánlások, aztán végül előszedem a papírt a dokitól, eddig fel sem figyeltem hogy a kenyérről mit ír. Kenyér mellett tiltja az epret, magvas gyümölcsöket 3 eves korig, diófélét.Meg a tojásfehérjét is csak később ajánlja, de fiam már kapott ,,felnőtt,, palacsintát, bundáskenyeret úgyhogy azt már bevezettem neki. Paramami vagyok amugy, mindent papír szerint csinalnak.. De azt hiszem ki is dobom a papirt és megyünk a mamához friss epret enni.
Csak neki higgy ebben a témában! Úgyhogy eddig bármit vezettél be, jól csináltad, de mindent mást is bevezethetsz szép sorban. Nyilván az 1 éves kor az nem azt jelenti, hogy órára pontosan kell mindent bevezetni, de ha eddig nem evett mogyorót, akkor itt az ideje. :)
Amúgy meg a lányom szülinapjára rendeltünk cukrászdai cukros gyümölcstortát, a szélébe belemarkolt, evett kb. 3 falatot, és neki ez volt az ,,uzsonna", többet nem is kért, inkább játszott. Örültem, hogy nem én pepecseltem a tortável előtte, a felnőttek ettek rendesen belőle :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!