Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 1 évesnek lehet kókusztejből...

1 évesnek lehet kókusztejből (vagy valamilyen növényi tejből) grízt főzni ?

Figyelt kérdés

Igazából 1.szülinapjára akarok tortat csinálni, de nem tudom hogyan miből. Gondoltam hogy liszt+vaj+tojásból gyúrok tésztát, utána párolok reszelt almát fahéjjal, és a tetejét meg leönteném sűrűbb grízzel, aztán hűtő. Valamelyik reteg közé raknák házi baracklekvárt Fogalmam nincs hogy ez a recept működne e, már két napja ezen gondolkodom miből csinálhatnák babatortát ami nem lenne annyira borzasztó, csak a tehéntejet nem tudom mivel lehet helyettesíteni. Nem anyatejes már.

Köszi a válaszokat

2022. jún. 3. 12:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%

Jézusom a gyerekorvosod nagyon le van maradva. 1 éves korig MINDEN allergént be kell vezetni. 2000-es évek elején volt ez hogy minél később kell bevezetni pl a glutént, és megugrott a glutén allergiások száma.

Szóval a mézen, nyers tojáson, nyers húson kívül nyugodtan adj bármiből a gyereknek. Kenyeret is, jesszus.

2022. jún. 3. 13:43
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
Hu olvass utána sürgősen, mert nagy hiányosságok vannak. Sajnos nem lehet ebben a témában megbízni a gyerekorvosokban, védőnőkben mert teljesen mást mond mindenki. Érdemes ebben a témában külön tájékozódni.
2022. jún. 3. 13:47
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

#11-nak van igaza.

Tökéletesen elavult nézet az, hogy nem szabad allergéneknek kitenni az immunrendszert. Ennek éppen az ellenkezője igaz, már 4-5 hónapos kortól, a hozzátáplálás kezdetétől kezdve kb. hetente kell új ételt és ezzel együtt új allergént bevezetni a gyereknek. És igen, MINDEN allergént!!

Tejet, földimogyorót, diót, tojást, mindent.

Üdv, egy immunológus akinek 2 éves, allergiamentes gyereke van.

2022. jún. 3. 15:00
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat, a lehurrogósakat is :)

Igazatok van, sima piskotát fogok csinalni, feltekerem baracklekvárral, keverek ki joghurtal gyümölcsöket es lehet az lesz a külseje, meg átgondolom, de kb ilyesmi.

Az a baj, hogy annyi mindent olvasok neten is, könyvben, de annyira ellentmondásosak az ajánlások, aztán végül előszedem a papírt a dokitól, eddig fel sem figyeltem hogy a kenyérről mit ír. Kenyér mellett tiltja az epret, magvas gyümölcsöket 3 eves korig, diófélét.Meg a tojásfehérjét is csak később ajánlja, de fiam már kapott ,,felnőtt,, palacsintát, bundáskenyeret úgyhogy azt már bevezettem neki. Paramami vagyok amugy, mindent papír szerint csinalnak.. De azt hiszem ki is dobom a papirt és megyünk a mamához friss epret enni.

2022. jún. 3. 16:21
 15/16 anonim ***** válasza:
85%

[link]

Csak neki higgy ebben a témában! Úgyhogy eddig bármit vezettél be, jól csináltad, de mindent mást is bevezethetsz szép sorban. Nyilván az 1 éves kor az nem azt jelenti, hogy órára pontosan kell mindent bevezetni, de ha eddig nem evett mogyorót, akkor itt az ideje. :)

Amúgy meg a lányom szülinapjára rendeltünk cukrászdai cukros gyümölcstortát, a szélébe belemarkolt, evett kb. 3 falatot, és neki ez volt az ,,uzsonna", többet nem is kért, inkább játszott. Örültem, hogy nem én pepecseltem a tortável előtte, a felnőttek ettek rendesen belőle :D

2022. jún. 3. 16:26
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
És az a durva az eper nem is allergén, de egyes elavult dokik/védőnők tiltják 3 éves korig. A fiam meg 6 hónaposan úgy tolta befele öröm volt nézni. Én nem is kifejezetten figyeltem az allergénekre, max annyira hogy egyszerre egyet adtam. Nekem jó volt így, kár ezen sokat aggódni. Na de jó torta sütést, remélem nagyon fog tetszeni a kis szülinaposnak! :)
2022. jún. 4. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!