Miért játszik az étellel?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Kislányom 8 hónapos.
Játszik az elé rakott apróra vágott vagy tépett ételekkel.
Lehet az vajaskenyér, kifli, virsli stb.
Nyomkodja, dobálja. 😁
De a szájához nem emeli, nekem kell belerakni.
Pedig emeltem màr a kicsi kezét a szájához, de elhúzza.
Hogy lehetne rávenni ne játszon , hanem megegye?
2022. febr. 3. 08:38
1/5 anonim válasza:
A játék a része annak, hogy megismerje az ételt. 8 hónaposan nyugodtan hagyd had játszon, tapicskoljon az étellel. Ne tömd meg! Vágd nagyobb darabokra, had tudja megfogni és rágicsálni! Majd rájön, hogy enni jó :)
2/5 anonim válasza:
Mindegyik gyerekem ezt csinálta. Egy idő után enni fogja, de meg is kell ismernie az ételt. Az 1 éves fiam néha még most is ezt csinálja.
3/5 anonim válasza:
Felfedezi a dolgokat, ők így csinálják. 11hósom is ugyanúgy játszik még, néha beteszi a szájába de van, hogy eldobálja.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm 😊
Persze hagyom, hadd jatszon, ismerkedjen.
De akkor megnyugodtam, egyszer majd ráérez.
2022. febr. 3. 09:43
5/5 anonim válasza:
Minden életkorban mást tanul meg. Az étel trancsírozása is sokat segít a fejlődésében. Ez egy nagyon fontos folyamat. Nálunk az a szokás, hogy 1 éve kor körül már megkapják a kanalat. Az elején 2 méteres sugárban minden koszos lesz, de 1,5 évesen már önállóan esznek. Jó, ha hagyod önállósodni. Majd jön az, amikor mindent ledobál. Az az időszak nehéz az etetéseknél még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!