Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol a határ a között, hogy...

Hol a határ a között, hogy kézzel eszik vagy játszik az étellel?

Figyelt kérdés
15 hós kislányom nagyon szeretne maga enni. De inkább belemászik a tálba, mázolja és markolássza, mint a szájába tenné. Ezért inkább nem engedem neki. Vagy hagynom kéne? Mindig van a kezében kanál, villa, de csak turkál az ételben, meg sem próbálja megenni, aztán inkább kézzel mászik bele. Pl. egy joghurtba is, amit kézzel lehetetlen megenni.
2012. máj. 26. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Igy ismerkedik az etellel. En hagynam.
2012. máj. 26. 16:37
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én 15 hós fiam ugyanezt csinálja. Én nem hagyom :(((
2012. máj. 26. 16:56
 3/7 anonim ***** válasza:

az én kislányom is 15 hós korától önállóan evett,.

persze úgy kezdte mint a tied, de hát gyakorlat teszi a mestert,engem is idegesített ha belepiszkált kézzel kiszórta ilyesmi,de csak így tanulhatja meg,

ne vedd el tőle hadd szokja, aztán idő után ráérez,hogy kell.

mi amúgy is úgy csináltuk hogy együtt ettünk, látta hogy apa és anya is kanállal eszik, és ez ösztönözte,.

lassan majd megtanulja, szóval hagyd hadd alkosson :-)

2éves kislány anyukája

2012. máj. 26. 16:57
 4/7 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Még annyi, hogy, ha véletlenül mégsem nyomkodja szét az elé rakott falatkákat, akkor meg egymás után tömi be a szájába meg sem várja, hogy ez előző lecsússzon.
2012. máj. 26. 17:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Én hagyom kézzel enni, de mikor látom, hogy csak játszik, akkor elveszem előle.

Szoktam neki mondani, hogy kanállal kell enni, nem mindig de nagy ritkán megfogja a kanalat. Majd idővel rájön, hogy kézzel nem tudja megenni. Kisfiam úgy eszi a levest, hogy megemeli a tányérját és kiissza. Na attól kapok szívbajt, mert szinte mindig a magára önti.

2012. máj. 26. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Adnék neki 10-15 percet..ha egy falatot sem eszik addig, akkor játszik.
2012. máj. 26. 20:10
 7/7 anonim ***** válasza:
14 hónapos fiam akkor csinálja ezt, mikor már jól lakott. Tehát, szerintem: nem éhes.
2012. máj. 26. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!