Mikortól kaphat a baba forralás nélkül csapvizet?
Most lett egy éves a lányom. Eddig babavizet vettünk neki, de pl. felbontás után már azt sem forraltam újra. 1-2x kapott forralt csapvizet, de a visszahűtés után kicsit opálos lett a teteje, így nem szívesen adtam.
Mikortól adhatunk neki simán tiszta csapvizet? Vagy egyelőre maradjon a flakonos (akár sima, nem baba) víz?
Van aktív szenes vízszűrő kancsónk, esetleg az abban szűrt vizet adhatjuk?
Védőnő szabin van, a státuszon meg elfelejtettem megkérdezni. 🙄
Köszönöm szépen!
Kb 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást (előtte anyatejes volt), akkor én egyből csapvízzel indítottam. Szerintem ez a forralás csak a csecsemők tápszeréhez kell.
Persze nem mindegy, hogy milyen a csapvizetek, a miénk jó.
Én vízszűrős kancsóból adom a vizet kb 6 hónapos kora óta.
5 hónapos korától fogva kúszik, kb a földet nyelja, megkóstolja a virágot, a tenyerét, a talpát, a kutyát a játékait, amikez megoszt a pajtikkal. Amúgy sem kell burokban tartani.
Én észrevettem, hogy a sima, 1,5 literes szentkirályira is rá van írva, hogy forralás nélkül adható babáknak, mi is azt ittuk, így 3 éves koráig a lányom is, azt kapta.
Szerintem kaphat már sima csapvizet az 1 éves.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!