Miért nem fogadja el a darabos ételt?
Nálunk is ez volt a probléma, mindenáron erőltetni akartam neki a darabos kaját. Erre a védőnőm ezt mondta: Persze hogy nem tudja elrágni, hiszen nincs meg hozzá a megfelelő mennyiségű fogazat. A hiányos fogsorú öregek se eszik meg a kemény ételt, mert nem tudják elrágni. Mellesleg a babáknál ilyenkor még a garatreflex elöl van, ami hivatott azért működni, hogy a fulladást megakadályozza. Az étel kilökése egyfajta ösztön. Én azt mondom, pépesítsd ameddig elutasítja a darabost, majd megérik a darabos ételre, és akkor már nem fogja kiköpni. Idővel hátraszorul a garatreflex, lesznek fogai is. 9 hónapos, még nagyon pici, ott van előtte az egész élet mogyorót és krumplicukrot enni :D
De most komolyan. Biztosan lesznek itt BLW-hívő válaszolók, akik lepontoznak, én nem ítélem el az ő módszerüket, csak feleslegesnek gondolom. Előbb utóbb mindenki eszik majd darabos ételt, felesleges korán erőltetni. Hidd el, ennyi idős babának még nem kell a darabos kaja.
A puha kenyeret (és a mackósajtot) az én gyerekem se csípte, viszont a pirítóst nagyon szereti simán vajjal.
Ne apró falatra vágd mert az fulladásveszélyes, hanem hüvelyk ujjnyi méretűre amit meg tud fogni.
Minden gyerek kb így kezdi, idő és türelem, nem baj ha öklendezik, lassan hozzászokik.
Gondolj bele eddig csak folyékony vagy püréset evett, de ne add fel pár hét és jó lesz, de muszáj, mert láttam olyan gyereket aki 2 évesen nem tudott rágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!