Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » 8 hónaposom nem fogadja el a...

8 hónaposom nem fogadja el a darabos ételt csak a pépeset! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Már van 7 foga.Kb egy hónapja próbálkozom de pár kanál után nem hajlandó kinyitni a száját és csak a pépeset fogadja el.Eddig 2x fordult elő h megette a darabos bébiételt.Vagy nagyon ízlett neki vagy nagyon éhes volt, nem tudom.Azóta hiába próbálkozom nem kell neki.El vagyunk késve nagyon?
2013. jún. 6. 13:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem vagytok, majd idővel elfogadja
2013. jún. 6. 13:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Dehogy is, adjál neki pépepset. Nem kell semmit sem eröltetni. majd eszik darabosat is. Adjál neki sajtot a kezébe, vagy kenyér héjat, kifli véget, és ezzel tanul majd enni.
2013. jún. 6. 13:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

egyáltalán ne aggódj ezen. Nálunk is ez volt- sőt a picike darabosat még vissza is öklendezte (bocsánat).

Adtam neki egy darabig pépeset ismét.

Nekem a védőnő azt tanácsolta, hogy amikor éhes lett, akkor ne rögtön a pépessel kezdjem, hanem adjak a kicsi kezébe valamit, amit pépesen nagyon szeret: pl. kicsike karika banánt vagy nálunk még a jó érett mangó jött be.

Elkezdte rágcsálni, szopogatni- így szépen rászokott.

Ilyen korban kezdenek érdeklődni az apró dolgok (pl. pici színes gyöngyök stb.) után is: lehet esetleg tényleg aprócska színes darabkákat vágni és összekeverni gyümölcsökből, zöldségekből, esetleg babakeksz darabkákkal, amik egy kicsit felszívják a gyümölcslét.

Terítsd szét lapos kis műanyag tányérra, tedd elé, hagy szedegesse, vizsgálgassa, kóstolgassa.

Ne aggódj, hamarosan már igényelni fogja.

Szép napot:

2013. jún. 6. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!