Tancsot kérnék.10 hónapos babám nem fogadja el a darabos ételt. Még turmixolok neki.6 foga van. Mit tehetnk, hogy elfogadja?
Lányom 13 hónapos és ő sem fogadja el a darabos étlet.
Persze amúgy megeszi ő is a babapiskótát, kekszet, kiflit, szóval tud rágni, foga is van hozzá 12.
Nem tudom... a védőnő azt mondta, hogy nem kell aggódni, majd eszik darabosat ha akar.
Neten ezt találtam... Most nem tudom, hogy ha amúgy a kekszet elropizza, csak a "rendes" ételt nem, akkor az baj-e...
"Nem kell aggódni, ha 8-9 hónapos korban még nem fogadja el a kicsi a darabos ételt vagy öklendezik tőle. Fokozatosan próbálkozni kell és kínálgatni neki először a főzelékben, majd puffasztott gabona formájában. Nem szabad ráhagyni a dolgot a babára: sokan úgy gondolják, hogy kényelmesebb a megszokott módon etetni, ezért nem is próbálkoznak mással, így viszont sokkal később alakul csak ki az önálló étkezés.
1 éves korig nem kell aggódni, ha folyamatosan kínálgatod a kicsinek az ételeket, idővel elfogadja majd. Koraszülötteknél még ennél is tovább lehet várni 1-2 hónappal. Ha még 1 éves kor után is nehézséget okoz a legegyszerűbb darabos ételek elfogadása is, akkor érdemes gyermekorvos segítségét kérni."
ELső lányom már bőven elmúlt 1 éves, mire elfogadta a darabos ételeket. (most 4 éves és mindent szépen eszik persz) Nem kell erőltetni, a tiéd még nagyon pici, és ne aggódj, előbb-utóbb megszokja majd.
Szerintem kb 2 hétig most pihentesd ezt a témát, aztán tegyél ki neki a tálcára különféle dolgokat pl, főtt répa, buláta, stb, hadd válogassa. Illetve én még azt csináltam hogy a pépjében hagytam nagyon pici puha darabkákat egyben.
De mondom még nem vagytok elkésve semmiről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!