Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Blw vagy falatkás hozzátáplálá...

Blw vagy falatkás hozzátáplálás szerint ki hogy adja az epret a babának?

Figyelt kérdés
ugye eléggé nagy szemek, felezed vagy mi? 6 hónapos baba

2021. jún. 7. 15:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
2 hónapja megy a hozzátáplálás és most termett eper :) mivel már pépbe kapott nem lett baj, nem is allergizál :) a doki és a védőnő szerint 1 éves kor alatt be kell vezetni az allergenek is, hiszen 6 honaposan is allergias ra meg 48 honaposan is ha ugy van :) egyebkent delutan kapott epret negyedeltem neki es imadta fogdosni, meg a szajaba rakni :)
2021. jún. 8. 06:03
 12/16 anonim ***** válasza:
57%

Ahogy a 3-4-es írja.

Aki írta, hogy 3 éve mi volt az ajánlás: Van, ahol a mai napig, sőt borítékolom, hogy 5 év múlva is valami most 20 éves táblázatot fognak az orrod alá dugni. Ki kell tekinteni a világba és nem leragadni ott, hogy a védőnőd meg a gyerekorvosod "így szokta". Az igényszerinti szoptatásról 2009-ben ment ki az anyag a védőnőknek és orvosoknak, de még mindig azt se tudják mi az. Az első gyerekorvos, akit leváltottam ezzel kezdte: A legújabb ajánlás szerint és a WHO szerint .... ami szerintem egy baromság, mert szerintem, higgye el 30 éve az ön anyja is magával és mégis itt van... Elmegy, végig hallgatja, ha kiküldik és elolvassa is úgy van vele, hogy ez eretnekség, ő nem így szokta és le van szarva, majd ő tudja. Nem ratyi oldalakon kell persze tájékozódni, de többre mégy azzal, ha egy közepes nyelvtudással fogod és mondjuk amerikai meg angol hivatalos eü-s oldalakon tájékozódsz (pl. amerikai gyerekorvosok irányelvei, vagy az angol közegészségügyi szolgálat stb.)

2021. jún. 8. 23:55
 13/16 anonim ***** válasza:
57%
12 vagyok megint. Azért mondom a külföldi tájékozódást, mert itthon még egy nyomorult hivatalos lap vagy valami sincs, ahonnan az ember tájékozódhatna, ha már egy barom körzetébe sikerült költözzön. Kint meg érdekes van ilyen. Magyarul ha keresgélsz, akkor ilyenek jönnek ki, hogy nőklapja cafe meg kismamablog amik messze vannak a hiteles és tudományos hátterű forrásoktól... amúgy nagyon durván le kell merülni az internet bugyraiba, vagy rendelkezni eü-s ismerőssel, aki tovább tudja passzolni azt pl. amit fent említettem, amit 2009-ben kaptak meg ajánlás és szakmai anyagként az igényszerinti szoptatásról. A többivel is így van.
2021. jún. 9. 00:00
 14/16 A kérdező kommentje:
németben, amerikában, angliában sok dolgot hamarabb írnak mint nálunk :)
2021. jún. 9. 05:49
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Ennyi rosszindulat, ami ebben a kategóriában van, hihetetlen. Az én gyerekem másfél éves, én is úgy tudtam, osztrák orvostól is, hogy legalább a 11-12 hónapot várjuk ki az eperrel. De tudom, valószínűleg nincsenek belebuzulva a whoba, meg a híres britekbe. Tök jó, hogy ami a 30 éve jó volt, az ma szar, ami 3 éve volt, az megint szar és mindenki aluliskolázott, letardáld proli anyuka, aki legalább fél éves szinten nem követi éppen mi a trend. Ennyi erővel tökmindegy mikor mit adsz a gyereknek, ami most jó, holnap már nem az. Akkor tessék a "kedves" kérdezőnek is beszólni, mit képzel magáról hogy már 2 hónapja hozzátáplálja a jelenleg 6 hónapos babáját. Szégyelld magad, a who a 6 hónapos kort javasolja, hát ennyit sem tudsz? Mi lesz így veletek, veszélyezteted a gyereket.... Ilyenkor még szoptass csak, lehetőleg folyton, egész nap, elég az neki. Ott a kiskanál kommandó, olvass el mit ír az eperről. Azt is, hogy hogyan vágd fel neki.
2021. jún. 9. 05:50
 16/16 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy kis korban egeszben irtak az epret, hogy nyammogjonn rajta. Ahogy nagyobb úgy szabad cikkekre vágni. Mivel nem volt baba azert egyszerubb kerdezni, mert szerintem ami ilyen minnel kissebb annal egyszerubb felre nyelni :(
2021. jún. 9. 05:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!