Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Van e köztetek olyan aki a...

Van e köztetek olyan aki a pürézésről tért át a blw-re?

Figyelt kérdés

Hogyan kezdtetek neki?

Nagyobb ilyenkor a félrenyelés kockázata?

Első körbe mit/miket adtatok neki, hogy próbálkozzon? :)

2021. máj. 7. 09:46
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Mi 4hósan kezdtük a hozzátáplálást. Eleinte csak püréket kapott.

6hósan mar stabilan ült, akkor kapta az etetőszékét (addig a pihenőszekben etettem).

Ahogy megkapta az etető széket, onnan a püret nem volt hajlandó enni. Ökölődött rőle szó szerint.

Onnan úgy adtam neki, hogy a tálcára kipakoltam mindent amit ehetett, annyira aprítva, hogy ha elnyelné se fulladjon meg.

Répát a levesből, virslit, krumplit, kenyeret... attól fügv mi mit ettünk. Ő meg felcsipegette.

Akkor még nem tudtuk, hogy ez blw, az életben nem hallottam ezt a kifejezést.

Ma már 2éves, mindenevő fiú

2021. máj. 7. 09:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Én püréssel próbálkoztam, de mivel azt is próbálta a kezével enni, ezért inkább áttértünk a darabosra, utána béke volt. Azóta már próbálkozik villával, kanállal, de pl. joghurtot még nem szívesen adok neki, mert szétkeni mindenhol. Nagyon tiltakozik, ha én etetem, ez mindig így volt, de egyedül még nem ügyes.
2021. máj. 7. 10:07
 3/5 anonim ***** válasza:
59%

A lányomnál én is hasonlóképpen csináltam, mint az első hozzászóló. Pürével kezdtük 6 hónaposan, de egyre inkább érdeklődött a mi ételünk iránt, a püréket egyre kevésbé fogadta el, nem ette olyan szépen, mint az elején. Így kb 8 hónapos kora körül áttértünk a falatkákra. Elépakoltam az etetőszék tálcájára a falatokat. Nagyon érdeklődően fogadott szinte mindent. Nagyon jó evő lett. Öröm volt “etetni”.

Akkor még fogalmam sem volt, hogy ez a blw😅

Most a fiamnál szintén pürével kezdtük, jelenleg 8 hónapos és nála is most kezdődik az, hogy a püréket nem fogadja már olyan szívesen, mint az elején. Így kap már ő is apró falatkákat, de ő még nem annyira ügyes, hogy egyedül felcsipegesse, így én rakom a szájába.

2021. máj. 7. 11:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyszerűen pürében semmit nem evett meg

Akkor kezdtem darabban adni neki 7 hós volt.

Vegyesen evett, mert nyilván kapott fôzeléket is, de nem pürét..

Aztán a megoldást 10 hósan az önnáló kanalazás lett.

Úgyh vegyesen darab és kanál de nem én adtam

Kicsi.. 8 hósan azt ette amit mi..

Ha darab darab, ha nem darab akkor abban segítettem.

A nagy öklendezett

A kicsi talán 1-2 alkalommal

A nagynak 10 hósan 12 foga volt, a kicsinek csak 14 hónaposan lett ennyi

2021. máj. 7. 11:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Mi. Az oka egyszerű, csak a darabosat ette,amit egyedül tud enni.
2021. máj. 7. 12:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!