Mi tartozik még a zöld növényekhez/gyümölcsökhöz?
A házi gyermekorvos azt mondta a krumpli/répa/alma/sütőtök klasszikusokról tovább léphetünk a zöldekre, ami alatt a spenótot, sóskát, brokkolit és a céklát érti.
Mi tartozhat még ide, amit biztonságos a bábának adni? 7 hónapos.
A cékla mióta zöld?
Mi ez a ráfeszülés? Szerintem nincs olyan zöldség, gyümölcs, amivel 6 hónapos kora után kárt okoznál (apró magvasakat még ne pl eper, kivi) de minden más mehet engedélykérés nélkül.
Déli gyümik pl elvileg 8-9 hónapos korától adható, de akkor mi van azokkal a babákkal akiknél ez az idény, és helyi gyümölcs? Indonéz gyerekeknek nem árt a papaya, de a magyarnak igen?
Ne félj ennyire, bátran táplálj hozzá.
2. Vagyok
A hozzátáplálási táblázatok iránymutatók pl a mélyszegénységben élőknek, akik paprikás krumplival etetnének már 3 hónaposan.
Ha nincs érzékenység a családban, ha a baba egészséges, akkor ennél bátrabban csináld szerintem.
Nekem is első gyerek és van ugyan nőrokonom, akitől technikailag kérdezhetnék, de ő már 3 hónaposan narancslét adott a fiának, szóval nem igazán adok a véleményére :D
Legyél bátrabb nyugodtan, ha nincs érzékenység, akkor bármilyen zöldség-gyümölcs mehet. A lányom első kedvence a narancs volt 6 hónaposan, kikapta a kezemből és letolta az egész gerezdet magában, olyan jókat nyammogott rajta. Nem követek táblázatot.
Amúgy zöld növény még a borsó, zöldbab is, főzeléket abból is finomat főzhetsz.
Ami allergizálhat: apró magvas gyümölcsök pl eper, kivi, málna
(De pl más országokban simán adják, és nincs is a tiltólistán)
Tojás fehérje, okozhat allergiát, de én pl már adtam 8 hónaposan, mivel nincs allergiás a családban. Mindemellett mi BLW-zünk és ott van egy csomó recept, ami főtt tojást javasol - fehérjével együtt.
Tejet 1 éves kora után ajánlott, de tejterméket már kaphat mivel az feldolgozott tej.
Ami szigorúan tilos, az a méz mert botulizmust okozhat ami a tüdő összeomlásával járhat. 1 eves kortól lehet adni, de méhészek simán 2 éves kort javasolnak.
Ezen kívül az, hogy banánt, vagy mangót, vagy uborkát, vagy padlizsánt mikor eszik, az már igazából tök mindegy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!