Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Koraszülött baba 15 hónaposan...

Koraszülött baba 15 hónaposan nem akar hízni kb. 1 éves kora körül állt le és azóta csak nagyon kevesebbet hízik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

960g-al 38 cm-el született koraszülött babám sokáig korházba voltunk nagyon könnyen megtanult ciciből enni ezért 2 hónap után haza jöhettünk, aztán azt mondta a kezelő orvos, hogy a biztonság kedvéért hagyjam el a tejtermékek fogyasztását nehogy tejfehérje érzékeny legyen, megtettem 7 hónapos koráig tudott így enni. Mivel azt is mondta, hogy a hozzátáplálást 9 hónaposan kezdjük el ezért én még vártam vele, de mivel már nem volt anyatejes ezért javasolta a hozzátáplálást a tápszer mellé. Mivel későn kezdtük el nagyon nehezen fogad el mai napig új ízeket, 1 éves(korrigáltan 9 hós) kontrollon (akkor 7500g) volt azt mondta nagyon kevés, a védőnő szerint nem volt kevés, de próbáltam azóta már azzal etetni amit mi eszünk most 15 hónapos (korrigáltan 1 éves) és 8350g 70cm.

Nagyon el vagyok keseredve. Jelenleg jön a foga és enni sem akar ezért adok neki béres cseppet is amit meg beszéltem a háziorvossal, de ma például tápszeren kívül semmit nem fogadott el.

Valaki ha volt már így és ha esetleg tudnátok valamit javasolni amitől kicsit meg indulna a súlynövekedése nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm a segítséget.

2021. febr. 20. 17:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a magasságához képest teljesen rendben van a súlya. Ne felejtsd el, hogy alacsony is. Nekem az 5 hónapos kislányom 70 cm és 7 kg, szóval ehhez a hosszhoz ő jóval vékonyabb. Nem pufi, ez tény, de nem is sovány. Szerintem ne aggódj.
2021. febr. 21. 07:52
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is kedves utolsó. Azóta voltunk vizsgálaton és végre mindent rendben találtak szóval feleslegesen izgultam. Azóta kicsit megnyugodtam.
2021. márc. 6. 09:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!