Vegán családokban a baba sem eszik húst?
Mi kb. 2 éve vagyunk vegánok, imádjuk a húst, a fenntartható fejlődés miatt nem eszünk állati eredetű dolgokat, szeretek vegán lenni, nagyon jó ételeket főzünk, de úgymond ez kissé lemondás részünkről a bolygóért. Valamint sokkal jobban vagyok vegánságom óta.
Született egy babánk, most indult a ht. Először csak gyümiket kap. Szerintetek később adjak neki husit? Vagy egyáltalán ne ismertessem meg vele? Bölcsibe, oviba megoldható majd a vegánság? Nagyon komoly dilemmában vagyok. Köszönöm, ha megosztjátok gondolataitokat.
Mindenképp kapjon húst :
* szüksége van a szervezetének
*ti önálló akaratotokból döntöttetek a lemondás melett, neki is adjatok meg a lehetőséget hogy döntsön ha nagyobb lesz
* oviban, suli menzán szarnak a vegánságra, így baja lehet és ki is közösíthetik
Persze lehet sok vega kaját enni, de hetente kapjon húst, és ha később akar vinni pl. suliba tízóraira majkemes szendvicset azt is hadjátok, ne legyen hátránya emiatt
6# Mi az hogy nem ehetnek?
És akkor szülinapi bulira sem mehet mert ott lehet állati eredetű élelmiszer?
És akkor iskolai kirandulásra sem mehet ha bográcsoznak?
Ki fogják közösíteni őket.
Egyébként később szerintem dugiban húst fognak zabálni a suliban. Csak annyit kell tenniük hogy szendvicset kicserélik osztálytarsal.
Ez nekem olyan mintha vallási dolgokat erőltetnél pl fejkendőt. Rohadtul nem elég idősek hogy ilyen döntést hozzanak.
Arról senki nem írt,hogy egy 8-10-12 hónapos gyereknél valljuk be a teljes értékű növényi étrend finoman szólva is megkérdőjelezhető ,mikor babot,lencsét ,gombát,szóját,sem magvakat nem ehet és szerintem nem is soroltam fel mindent .
Én adtam tojást,húst és tejterméket is. Nem érzem furcsának. Fontos nekem a környezetvédelem,de nem minden áron .
Ráadásul ezek olyan döntések ,amiket mindenkinek magának kellene meghoznia (szerintem) . Én is ettem mindent 30 évig ,majd ő is eldönti neki mi a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!