Mennyi idős korig elfogadható, hogy nem akar darabos ételt enni a baba, félre nyeli, nem rágja meg?
Nagyobbik gyerekem 16 hónaposan még itt tartott, DE ő hipotónia miatt nem boldogult, ami "kezelés alatt" állt.
1 év felettinél már érdemes utána nézni (ha addig még nem derült ki semmi), hogy nincs valamilyen szervi vagy izomtónusbeli probléma mögötte.
Az en csaladomban mar felevesen mentek a rendes kajak, de van ahol a masfel evest sem etetnek vele tavoli ismerosok mert hogy “megfullad”.
Szerintem ez nem a gyereken múlik, hanem a szulon.
3 valóban van ilyen is, aki valamiért extrém módon túlfélti a gyereket vagy lustaságból még 2 évesen is a bolti pépeket kapja (amivel amugy nekem semmi bajom, de ne egy egészséges 2 évesnek). Utóbbira ismerek is személyesen példát.
De valóban előfordulhat hogy nem a szülő rontja el hanem pl a gyerek arcizmaival van baj.
Èn 15 hònapos koromig nem èrtettem hogyan kell ràgni. Egyszer làttam egy csapat gyereket a jàtszòtèren cseresznyèt enni, ès akkor ,,leesett" ,hogy mit kell csinàlni. Ezt anyàm elmondàsa alapjàn tudom.
Az èn gyerekem 6 hònapos koràtòl darabosat kapott.
A gyerekeim től minden ilyesmi "elfogadható" volt mindig is.
Ha nem rág, kiteszed az utcára?
Sohasem értettem ezeket a menetrendeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!