1 éves babát hogy tanítsak meg darabosat enni?
A fiam is így volt. Még bulátát se tudott enni, az is a torkán tapadt, mert nem várta meg, hogy elolvadjon, egyből nyelte. Valahogy 13 hónaposan kezdtem észrevenni, hogy mozog az állkapcsa evés közben és a szájában tartja már az ételt, ízleli. Nagyon megörültem.
Amíg nem rágott rendesen és csak nyelt mint a kacsa, addig főleg leves zöldségekkel próbálkoztunk, banánnal, tésztával, puhább dolgokkal. Én nem rizikóztam, csak is kis darabokat kapott, amik nem tudják megfullasztani és valahogy megoldódott a végére.
(Aki azt mondja, hogy a pufi is olvadós és lehet vele próbálkozni: hát nálunk az is úgy a torkán ragadt, hogy nem tudtam kiütögetni belőle (természetesen úgy, ahogy elsősegélyen tanítják), ő nem tudta kiöklendezni és egészen mélyre kellett lenyúlnom a torkába, hogy kivegyem és vissza jöjjön a színe a gyereknek....)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!