Vegán családokban a baba sem eszik húst?
Mi kb. 2 éve vagyunk vegánok, imádjuk a húst, a fenntartható fejlődés miatt nem eszünk állati eredetű dolgokat, szeretek vegán lenni, nagyon jó ételeket főzünk, de úgymond ez kissé lemondás részünkről a bolygóért. Valamint sokkal jobban vagyok vegánságom óta.
Született egy babánk, most indult a ht. Először csak gyümiket kap. Szerintetek később adjak neki husit? Vagy egyáltalán ne ismertessem meg vele? Bölcsibe, oviba megoldható majd a vegánság? Nagyon komoly dilemmában vagyok. Köszönöm, ha megosztjátok gondolataitokat.
Azèrt ha ezt meg kell kerdezni akkor adjatok neki hust mivel fogalmatok sincs a mikro es makrotapanyagokrol...azaz valamilyen hianyt fog szenvedni ami egy novekvo szervezetnek nem biztos, hogy kifizetodo.
Dietetikus vagy vegyes taplalmozas.
Mi 10+ éve vegánok vagyunk egyik gyerekünk sem evett húst vagy bármi állatit. Nem is vezettük be nekik.
3-6 évesek rendeljüK vagy csomagoljuk az oviba az ételt. Ott nem ehetnek bent csak amit mi viszünk.
Orvosi szempontból semmi kára nem lesz a gyereknek, ezen nem is vitázok. Rengeteg tápláló etelt eszünk, mi is egészségesek vagyunk.
Engem a kérdés etikai/,emberi oldala érdekel. Van e jogom megvonni a gyerektől olyat, amit nem is ismer, ha mi vágából vagyunk, az nem fura e,hogy neki meg csinálom a húst stb..
"Van e jogom megvonni a gyerektől olyat, amit nem is ismer"
Most extrém példát mondok, a piát meg a drogot is meg fogod vonni, pedig azt sem ismeri.
Akár etikai, akár eü szempontból hagytál fel a hússal, elég fura lenne ha e mellett a gyereknek meg adnád. A vegánság lényege, hogy nem kell hús nincs rá szükség. Nincs hiánybetegség, ellenben más betegség se nagyon.
Aki divat miatt vegán az agyal.ilyenejen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!