Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mikor jobb elkezdeni a hozzátá...

Mikor jobb elkezdeni a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Most 3,5 hónapos a kislányom. A védőnőm meg a család is már azt hajtja, hogy huuuu mindjárt eheti az almát meg a valamit..

Szopizik, nem tápszeres. Szerintem még korai lenne, vagy nem?

Ki mikor kezdte? Hogy fogadta a baba?

2020. szept. 15. 12:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%

Ez egy nagyon megoszló téma...

Mi 4hósan kezdtük, 100%anyatejes volt. 10hós korára szó szerint mindent evett. Egyálalán nem válogatós, nem allergiás semmire. Nekünk a háziorvos ajánlotta. Most kanállal, villával egyedül eszik.

Nekem anya annó 6hetesen (!)már almát adott, akkor az volt a norma (28vagyok) és az ég világon semmi bajom.

Barátnőm fia ugyan annyi idős mint a fiam, 17hónapos. Ők 8hósa kezdték a hozzátáplálást, nekik a védőnő nagyon eröltette a szoptatás 100%osságát. Most a fiam még mindig csak püréket eszik cumisüvegből. Allergiás több ételre is. Utólag mondta a háziorvosuk, a késői szoktatás miatt is alakulhatott ki.

Nem vagyok orvos, sem védőnő, csak a környezetembeli tapasztalatokat írtam le.

2020. szept. 15. 14:01
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

A lányommal 4 hósan kezdtem (keveset szopizott, a tápszer nem kellett neki) jó evő volt. Pikk-pakk kiváltottuk az étkezéseket.

A tesókkal is próbálkoztam 4 hósan. Nekik nem jött be. Kitolták a nyelvükkel (ocsmány arcot vágtak hozzá) így kb a 5 hósan kezdtem tejpépet adni nekik. Az bejött, szépen elfogadták. Próbálkoztam az almával stb de még mindig nem tetszett nekik.

Rá 2 hétre láttam h a kislány nagyon nézi ahogy eszem a barackot és cuppog, csócsál a szájával. Odanyujtottam neki, úgy rácuppan, h azóta alig lehet elvenni előle a tányért.

A fiam még mindig jobban szereti a tejpépet. Ő sokkal komotosabban halad a htvel

2020. szept. 15. 14:03
 13/16 anonim ***** válasza:
86%
Általában 6 hónaposan kell elkezdeni, de lehet korábban is, erre nincs konkrét recept. Én is még szoptatok, 6 hósan szeretném elkezdeni a hozzátáplálást.
2020. szept. 15. 14:14
 14/16 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem a gyereket kell nézni, nem a naptárt. Én elkezdtem öt hónaposan az anyatejes babámat hozzátáplálni, mert gyakorlatilag kinézte a kaját a számból. Nyelt csámcsogott, szóval szabályosan kérte. Érettnek tűnt hozzá. El is fogadta az 1. perctől. De van olyan baba, aki ennél később Kezd el érdeklődni az ételek iránt. Az is normális. A mozgásfejlődését is nézni kell, fontos hogy legalább megtámasztva stabilan üljön, és ki tudja nyomni magát hason fekve. Vagy ilyen jel még az is, hogyha ki tudja fejezni hogy jól lakott. Pl. elégedetten lefordul a mellről ha eleget evett. De van a babáknak az a reflexe, hogy kitolják a nyelvükkel a szájukból az oda nem illő dolgokat. Amíg ez nem épül le, addig nem érdemes nekiállni a hozzátáplálásnak. Ez valamikor olyan öt hat hónapos korban következik be.
2020. szept. 16. 13:41
 15/16 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is mondta a gyerek orvos, hogy kezdjem el 4 hónaposan. Nem kezdtem. Meg vártuk a 6 hónapot. Nem maradt le semmiről. Én így láttam jónak. Jó evő. 😊
2020. szept. 16. 15:36
 16/16 khniki ***** válasza:
56%
Akkor kezded, amikor akarod. Mi 3 hósan kezdtük, szintén anyatejes volt, fél éves korára már csak reggel és este szopizott. Most múlt 1 éves, imád enni és mindent eszik, semmire sem allergiás.
2020. szept. 18. 13:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!