Hogy vegyem el tőle a cicit? A szívem szakad meg. Ti hogy
csinálnátok?
Figyelt kérdés
9 hónapos fiam még mindig kizárólag anyatejes. Eddig nem idegeskedtem rajta,mert mindenhol olvastam hogy nem lehet erőltetni,majd megérik rá. Kínálgatom minden nap többször mostmár 3 hónapja és max 1 vagy 2 kanál, nem több amit elfogad,de látszik rajta hogy nem ízlik neki. Próbáltam már mindent ez idő alatt,és soha nem stresszeltem emiatt,mert gyönyörűen gyarapszik. Viszont most a 9 hós státuszon a védőnő azt mondta,hogy hát azért mostmár közbe kell ebbe avatkozzak. Ne adjak neki cicit,magyarul éheztessem ki és akkor majd meglátom enni fog. És hogy ez csak rajtam múlik,legyek erős,határozott. Ezen mostmár változtatni kell,mert bajok lesznek. És hogy egy ennyi idős baba reggel meg este szopik a többi szilárd. Fokozatosan szoktassam le. Én teljesen kétségbe estem, hogy ez nem fog menni. Nem is megy. Húzom az időt a szoptatással,kínálgatom mindennel. Kicsapja a kezemből,ordít a szopikért. Egy hete rémálom az életünk. Felhívtam a védőnőt tegnap,hogy elmeséljem mennyire rosszul sült el ez a dolog. Azt mondta tartsak ki és akkor se adjak cicit. Víz van,meg ennivaló,cici nincs. Persze hogy ordít mert megszokta és most nem tetszik neki. De meglátom hogy nemsokára jobb lesz. Éhen halni nem fog ha ott az ennivaló. És elköszönt. Szerintetek? Mit tegyek? Jól mondja a védőnő? Igaza van? Jól csinálom ha hallgatok rá? Azóta a napirendünk,az alvások is felborultak. A nyugodt fiamból lett egy sírós,kialvatlan fiam.
Nem vagyok görcsös,együtt eszünk,viccesen adom elő,főleg az apja. És odaírtam,hogy soha nem erőltetem.
4630-al született,már akkor is nagy volt. Most sem kövér csak nagy.
Köszönöm ismét a válaszokat!
2020. aug. 20. 17:52
32/39 anonim válasza:
Esetleg anyatejjel keverni a pürét? itt írta egy anyuka, hogy így csinálta, és neki bevált.
2020. aug. 20. 18:31
33/39 A kérdező kommentje:
Na ezt még nem próbáltam....
Köszönöm!👌
2020. aug. 20. 18:33
34/39 anonim válasza:
Igen nekem is először az vált be, hogy a purebe tapszert kevertem (az en babám tapszeres), anyatejjel is megér egy próbát.
Továbbá azért a későbbi valaszaidbol nem tűnik olyan drámainak a helyzet, mint a kerdesedbol. Minden etkezesnel ültesd le etetoszekbe magad melle. Az en kisfiam 6 hónapos, de már jobban kunyizik, mint a kutyáink. Mindenfele kaját tegyél le az etetotalcara elé, hadd fogja meg ő és egye meg. Nem minden baba szereti a pureket. Meg nekem is van, hogy nem hajlandó a fiam enni és eszik 10 kanállal aztan kap tapszert. Ezekkel így nincs gond. Csak kinalgasd, majd fog enni.
2020. aug. 20. 20:05
35/39 anonim válasza:
Én nem aggódnék, csináld tovább azt, hogy kóstoltatod, minden etkezeskor ültesd az asztalhoz, rakj neki falatokat és majd beindul a dolog
Tízórai, uzsonna pedig lehet kanalas pép vagy lassan puha gyümölcs, kuki
2020. aug. 20. 21:27
36/39 anonim válasza:
Ahogy jönnek a válaszok, úgy igazodik a kérdező sztorija. A kérdésben csak "max 1 vagy 2 kanál" mennyiségről volt szó, most meg már minden be van vezetve és tulajdonképpen eszeget a gyerek.
2020. aug. 20. 21:54
37/39 A kérdező kommentje:
Ahogy jöttek a válaszok és a kérdések úgy kerekedik a "sztori" és nem igazodik. Csak nem tudtam minden apró részletet odaírni már az elején. Főleg hogy csak a beszélgetés közben merültek fel. A kérdés kiírásakor nem tudtam jól összefoglalni az elmúlt 3 hónap minden napos részleteit.
Nagyon sok hasznos választ kaptam,amit meg is próbálok és mindenkinek köszönöm a válaszokat és hogy szántatok rá időt.
2020. aug. 20. 22:37
38/39 khniki válasza:
A napokban egy ismerősünk mesélte, hogy a 3 éves gyereke 1 éves koráig csak szopizni volt hajlabdó. Aztán 1 évesen egyszer csak belenyúlt az apja kajájába. Azóta eszik mindent.
2020. aug. 21. 06:58
39/39 anonim válasza:
Az első gyermekünk is(összesen 4 van) 1 éves koráig szinte csak anyatejet kapott!Vizet,teát egyáltalán nem,1-2 kanálnál többet soha sem fogadott el semmiből....most 16 éves lesz,egészséges nagy legény:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!