Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy vegyem el tőle a cicit?...

Hogy vegyem el tőle a cicit? A szívem szakad meg. Ti hogy csinálnátok?

Figyelt kérdés
9 hónapos fiam még mindig kizárólag anyatejes. Eddig nem idegeskedtem rajta,mert mindenhol olvastam hogy nem lehet erőltetni,majd megérik rá. Kínálgatom minden nap többször mostmár 3 hónapja és max 1 vagy 2 kanál, nem több amit elfogad,de látszik rajta hogy nem ízlik neki. Próbáltam már mindent ez idő alatt,és soha nem stresszeltem emiatt,mert gyönyörűen gyarapszik. Viszont most a 9 hós státuszon a védőnő azt mondta,hogy hát azért mostmár közbe kell ebbe avatkozzak. Ne adjak neki cicit,magyarul éheztessem ki és akkor majd meglátom enni fog. És hogy ez csak rajtam múlik,legyek erős,határozott. Ezen mostmár változtatni kell,mert bajok lesznek. És hogy egy ennyi idős baba reggel meg este szopik a többi szilárd. Fokozatosan szoktassam le. Én teljesen kétségbe estem, hogy ez nem fog menni. Nem is megy. Húzom az időt a szoptatással,kínálgatom mindennel. Kicsapja a kezemből,ordít a szopikért. Egy hete rémálom az életünk. Felhívtam a védőnőt tegnap,hogy elmeséljem mennyire rosszul sült el ez a dolog. Azt mondta tartsak ki és akkor se adjak cicit. Víz van,meg ennivaló,cici nincs. Persze hogy ordít mert megszokta és most nem tetszik neki. De meglátom hogy nemsokára jobb lesz. Éhen halni nem fog ha ott az ennivaló. És elköszönt. Szerintetek? Mit tegyek? Jól mondja a védőnő? Igaza van? Jól csinálom ha hallgatok rá? Azóta a napirendünk,az alvások is felborultak. A nyugodt fiamból lett egy sírós,kialvatlan fiam.

2020. aug. 20. 15:06
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
34%

Semmikèppen sem èheztetnèm. Az àrtònődnek nincs ki a nègy kereke! Kìnàlgasd, mikor kèsz lesz rà, el fogja fogadni màs ètelt is. Ne görcsölj rà, valtozatos ìzű ès àllagù, kizàròlag egèszseges ètelekkel kìnàld. Vond be az ètkezèsetekbe, làsson màs gyereket enni.

De semmikèppen ne èheztesd, ne vedd el tőle az anyatejet.

2020. aug. 20. 15:42
 12/39 anonim ***** válasza:
30%
Ès az nem jò, ha 9 hònapos gyerek csak reggel meg este szopik. 1 èves korig az anyatej, annak hiànyàban a tapszer kène legyen a fő tàplàlèk. Ha csak reggel meg este kap cicit, az règen rossz.
2020. aug. 20. 15:44
 13/39 anonim ***** válasza:
36%
12: ezt mondja a WHO, mert a tápszergyartók többet fizettek, mint a bébiételesek.
2020. aug. 20. 15:48
 14/39 anonim ***** válasza:
77%
Nalunk a nagyobbik 10 honaposan kezdett enni par falatot napi 1x max 2x, addig hiaba kinaltam, es 13 honaposan indult be az evokeje, onnantol napi 3-5x evett rendes adagokat, pedig ugyanugy szopizott. Rengeteg ilyen gyerekrol olvastam a szoptatos csoportokban, illetve gyerekorvos, aki dietetikus is mondta, hogy 1 eves korig is akar ez teljesen rendben van, ha jol gyarapszik es nincs hianybetegsegre utalo tunet.
2020. aug. 20. 16:06
 15/39 anonim ***** válasza:
26%

Szegény gyerek, feleslegesen kínzod, a védőnőd hülye.

Csatlakozz a Szoptatási tanácsadás fb csoporthoz, ha jót akarsz neki.

Az erőltetéssel nem mész semmire.

2020. aug. 20. 16:13
 16/39 anonim ***** válasza:
65%
Jah, a szoptatási tanácsadós csoport kiváló. Csak a sok feltöltött vérző mellbimbó fotóból győzd kiválogatni az infót.
2020. aug. 20. 16:16
 17/39 anonim válasza:
15%
Kíméletlenül, ahogy a párodtól is.
2020. aug. 20. 16:18
 18/39 anonim ***** válasza:
60%
16, a kiemelt posztokban vagy a fájlokban minden ott van, ami kellhet neki, nem kell keresgélni
2020. aug. 20. 16:26
 19/39 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem itt is feluton van az igazsag. Nem kell eheztetni, de az sem normalisan, hogy 9 honaposan csak a cicin csung. Boven eleg egy ennyi idos babanak napi 2, max. 3 szoptatas, a tobbi tenyleg babakaja. Nekem a tejpepet nagyon szerettek, azt nem tudom probaltad e, de nagyon sok szoptatos anyuka esik abba a hibaba, h tejpepet sem ad, pedig azzal szepen el lehetne indulni.
2020. aug. 20. 16:29
 20/39 A kérdező kommentje:

Be van vezetve neki már minden korának megfelelően. Sokat foglalkoztam a témával,mivel hogy muszáj volt utána olvassak,hogy mit tehetnék még annak érdekében hogy többet egyen. Darabosat ugyanúgy eszi mint a püréket...elnyammogja de nem mennyiséget. Tehát mind

ent eszik amit szabad neki csak nem mennyiséget. Étkezést így nem lehet kiváltani egyet sem,hogy pár kanál étel és szopni akar. A vízzel ugyanez a helyzet. Ha szomjas,iszik egy picit de utána mutatja a cicit.

Köszönöm a válaszokat és hogy próbáltatok segíteni!

2020. aug. 20. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!