Hogy vegyem el tőle a cicit? A szívem szakad meg. Ti hogy csinálnátok?
Azt kifelejtettem,hogy majdnem 11 kiló,szóval a tejem még egyelőre tápláló neki.
Mindenkinek köszönöm! Próbálkozom tovább többet etetni és kevesebbet szoptatni.
Ne aggódj, nincs semmi gond a babáddal. A tejed jó, mindent megkap, amire szüksége van a fejlődéshez. 1 éves korig az anyatej a fő táplálék, addig elég a hozzátáplálás, tehát, hogy hozzá táplálsz.
Próbáld meg,hogy amikor ti esztek, akkor odaülteted magatokhoz. Ha látod,hogy érdeklődik, nyugodtan kóstolja meg. Emellett kínálgasd kitartóan, de ne erőszakold. Hidd el, előbb-utóbb elkezd mennyiséget enni.
A kisfiam vegyesen evett anyatejet és tápszert (kevés volt a tej). Sokszor éppen csak 1-2 falatot evett. Most 13 hónapos, egyik napról a másikra hagyta el a tápszert. Ezzel párhuzamosan elkezdett mindenből mennyiséget enni. Cicit jóformán csak elalváshoz kéri, de egyre gyakrabban, hogy magától alszik el pár perc szopi után (eddig cicin aludt el.most elengedi, előfordul, kicsit gagyog, aztán közben bealszik).
A 11kg se vészes. Nálunk 9 hónapos státuszon 12 kg volt. Azóta egy dekát se hízott, ahogy elkezdett járkálni. Most is 12 kg, de rengeteget nyúlt azóta.
Szerintem ne stresszel rá ennyire, nem érdemes.
Esetleg facebookon lépj be a kötődő nevelés csoportba, ott biztos adnak hasznos tanácsokat.
Egyetek együtt, lássa, hogy te is élvezed a falatozást, hangosan nyammogj is, mutasd neki, hogy jajj de finom. Ülj le mellé, és élvezd az ételt, addig pedig nem kap cicit míg te be nem fejezted. Szerintem egy idő után csatlakozik, csak nem csinálod elég játékosan, hanem görcsösen.
Meg a babák utánoznak, pláne ebben a korban.
Én, amikor a lányom 9 hónapos volt,még minden étkezés után adtam anyatejet. Simán szopott kaja után is.
De eszembe sem jutott, hogy ez probléma lenne.
Isz babáknál nem is kell kiváltani étkezést!
A HOZZÁtáplálást sem véletlenül hívják így.
Nem HELYETTE, hanem HOZZÁ/MELLÉ.
Semmi baj nincs itt. Csak paráztatnak.
Folyt. A lányom 2 évig szopott. Nyugiban. Közben nagyon jó evő lett. Mert nem paráztam túl.
A védőnő is mondta, hogy el ne vegyem tőle a cicit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!