Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy vegyem el tőle a cicit?...

Hogy vegyem el tőle a cicit? A szívem szakad meg. Ti hogy csinálnátok?

Figyelt kérdés
9 hónapos fiam még mindig kizárólag anyatejes. Eddig nem idegeskedtem rajta,mert mindenhol olvastam hogy nem lehet erőltetni,majd megérik rá. Kínálgatom minden nap többször mostmár 3 hónapja és max 1 vagy 2 kanál, nem több amit elfogad,de látszik rajta hogy nem ízlik neki. Próbáltam már mindent ez idő alatt,és soha nem stresszeltem emiatt,mert gyönyörűen gyarapszik. Viszont most a 9 hós státuszon a védőnő azt mondta,hogy hát azért mostmár közbe kell ebbe avatkozzak. Ne adjak neki cicit,magyarul éheztessem ki és akkor majd meglátom enni fog. És hogy ez csak rajtam múlik,legyek erős,határozott. Ezen mostmár változtatni kell,mert bajok lesznek. És hogy egy ennyi idős baba reggel meg este szopik a többi szilárd. Fokozatosan szoktassam le. Én teljesen kétségbe estem, hogy ez nem fog menni. Nem is megy. Húzom az időt a szoptatással,kínálgatom mindennel. Kicsapja a kezemből,ordít a szopikért. Egy hete rémálom az életünk. Felhívtam a védőnőt tegnap,hogy elmeséljem mennyire rosszul sült el ez a dolog. Azt mondta tartsak ki és akkor se adjak cicit. Víz van,meg ennivaló,cici nincs. Persze hogy ordít mert megszokta és most nem tetszik neki. De meglátom hogy nemsokára jobb lesz. Éhen halni nem fog ha ott az ennivaló. És elköszönt. Szerintetek? Mit tegyek? Jól mondja a védőnő? Igaza van? Jól csinálom ha hallgatok rá? Azóta a napirendünk,az alvások is felborultak. A nyugodt fiamból lett egy sírós,kialvatlan fiam.

2020. aug. 20. 15:06
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
88%
Nincs teljesen igaza a védőnőnek, de van benne igazság, hogy többet kell próbálkozni.
2020. aug. 20. 15:13
 2/39 anonim ***** válasza:
28%

Amíg szopik, engedni kell!

Természetesen próbálkozzál mással is, de előnyben az anyatej!

A húgom két évesen is odasorakozott a mamámhoz.

2020. aug. 20. 15:15
 3/39 anonim ***** válasza:
64%

Én a helyedben magasról leszarnám, mit mond a védőnő, és úgy csinálnám, ahogy nekem és a babának jó. Ebből az erőltetésből semmi jó nem fog kisülni. Nincs a világon semmi baj azzal, hogy még ennyi idősen csak kóstolgat. Főleg, ha szépen fejlődik.

A védőnő tanácsot ad, amit te meghallgatsz, majd nem fogadod meg, ha nem értesz vele egyet.

2020. aug. 20. 15:15
 4/39 anonim ***** válasza:
56%

Apránként próbálkozzál, nagyon picikéket, hogy szokja az ízét, az állagát. Ha hónapokba telik ,akkor hónapokba. A nővérke, finoman szólva is, hülye.

Van egyáltalán gyereke?!

2020. aug. 20. 15:16
 5/39 anonim ***** válasza:
30%

a yukám kilencünket nevelt fel, és tett a "gondozó nővérke" hülye tanácsaira.

Mindannyian 1-1,5 éves korunkig szoptunk, és ellenállóbb a szervezetünk,

mint bárkié, akit "tudományos marxizmussal" akartak egyformára nevelni.

Adj neki apránként egy pici nyelet másféle ételt. De csak éppen hogy. Majd lesz olyan, amire rákap. Aztán majd megszokja. Ha jövőre érik be, hogy elmarad a szopás, akkor jövőre.

A babádra figyelj, ő jelzi, hogy neki mi kell!!!!

2020. aug. 20. 15:19
 6/39 anonim ***** válasza:
85%
Hát ez a "ha jövőre érik be" jó nagy baromság. Vannak bizonyos allergének, amivel adott időig találkoznia kell a szervezetének, különben jó eséllyel allergiás lesz rá. A glutén a legfontosabb ilyen. Semmi vaj nincs, ha lassan haladsz. De valami haladás legyen.
2020. aug. 20. 15:25
 7/39 anonim ***** válasza:
96%
Miket próbáltál? Darabosat, amit ő csipegethet fel? Lehet neki nem jön be a püré.
2020. aug. 20. 15:26
 8/39 anonim ***** válasza:
92%
Semmi nem ízlik neki? Számomra aggasztó lenne, hogy 3 hónap alatt gyakorlatilag sehova nem haladtatok, ráadásul bebeszéled magadnak, hogy nem fog menni. Hát így nem is.
2020. aug. 20. 15:29
 9/39 anonim ***** válasza:
81%
9hónaposan már nem elég neki csak az anyatej. Már régen kellene rendes ételt is ennie. Azért nem akar enni, mert nem szokott hozzá az evéshez, rágáshoz. Most már csak apránként tudod rászoktatni.
2020. aug. 20. 15:31
 10/39 anonim ***** válasza:
78%
Nem katasztrofális azért, ahogy a védőnő előadja, de abból még gond lehet, hogy hisztivel megkaphatja a gyerek, amit akar. Mármint nem szeretném hogy sértésnek vedd, nekem is a szívem szakadna meg, de egy kicsit legyél határozottabb mert az ő érdekét szolgálja.
2020. aug. 20. 15:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!