Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálásnál ezeket hogy...

Hozzátáplálásnál ezeket hogy oldottátok meg?

Figyelt kérdés

Kislányom 8 hónapos. A zöldségeket valahogy nem akarja megenni, 1-2 alkalommal fogyaszt belőlük, de utána öklendezik, ha megint főzeléket készítek. Pedig próbáltam hígítani, rizspéppel vagy gyümölccsel ízesíteni. A krumplit nem is fogadja be a gyomra. Gyümölcsök közül kb 5 féle ízlik neki, azokba keverem a csirkét. Az egyik kedvence a banán. Naponta fél-egy banánt eszik mostanában. Eszembe jutott, hogy ez árthat a kálium miatt. Ez tényleg így van?

Bio banánt adok mindig. Barackból nem tudok bio terméket szerezni, mennyire veszélyes?

Gesztenye masszát hol tudok szerezni, ami nem cukrozott? Olyat tényleg lehet adni a babáknak? Még csak bébiételben kapta, kevés sikerrel.

Joghurtot, kefirt mikortól lehet adni? A doki úgy emlékszem 1 éves kort mondott, de a hozzátáplálási táblázatokban 8 hónapot látok sok helyen...

2020. júl. 19. 10:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
92%

Egész véletlenül nem azért öklendezik, mert darabosabb az étel?

Nálunk amúgy bevált néha az, hogy smoothie-t csináltam a dolgokból és szívószállal itta pohárból. Én úgy vettem észre a fiamnál, hogy az is számított, hogy hideg vagy langyos az étel amit kap.

Ha nem eszik érdemleges kész ételt, még mindig ott van a tej/tápszer és a gabona pépek, tejpépek (Milupa és társai), amikkel tápanyaghoz tud jutni.

2020. júl. 19. 11:08
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, volt pàr hasznos hozzászólás is, ment egy pár zöld.

Teljesen simára turmixolom,mert ami kicsit is kásás, szemcsésebb,attól öklendezik tutira. Darabosat próbáltam 1x,nem jött be.

Gabonapépet, rizspépet, babakekszet szoktam keverni az eteleibe.

Lefejt tej, tápszer, ilyen pépek nem tették számára kívánatosabbá a zöldségeket.

2020. júl. 19. 11:36
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

#9 három gyereket felneveltel, de agyilag mint egy 5 éves komolyan. Most tényleg azt éled meg bosszunak, hogy itt nyomkodod a minuszokat, és meg közlod is a másikkal? 😂 Mert akkor mi lesz?

A válaszaid hasznosságát tekintve meg biztos nagyon értelmes dolgokat írhatták már ide. Kb semmit,

2020. júl. 19. 13:28
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
A zöldségeket nem tudnád valami édes gyümivel párosítani? Nagyon jó íz-kombinációk vannak, lehet az a baja, hogy nem olyan édes, mint amilyet szeret.
2020. júl. 19. 22:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!