Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Nincs időm főzni a 7 hónapos...

Nincs időm főzni a 7 hónapos babámnak, mindenki érezteti velem, hogy ezért rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés
Mindent bébi ételből kap, mert egyszerűen ha ébren van teljesen lefoglal. Ha alszik akkor meg próbálom utolérni magam a házimunkával, enni stb. Anyósom és a védőnő is azt mondta az nem egészséges ha csak azt eszi és nem igaz, hogy nincs időm. Más is van így?

2020. jún. 24. 09:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Nyugi az én fiam is ilyen. Nem lehet és nem is lehetett mellette főzni. Másfél éves múlt de még mindig 99%-os figyelmet igényel. Nem vagy rossz anya, én sem tartom magam annak. A könnyebbség most már abban van hogy már jól elvan az apjával is, így ha itthon van akkor tudok főzni is.

2020. jún. 24. 11:17
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

Most mit vársz, hogy hazudjunk?

Nem mondta itt senki se hogy szar anya vagy, de ha se az ismerőseid, se x vadidegen ember nem érti, hogy nem tudsz főzni egy 7 hónapos gyerek mellett, akkor lehet nem mindenki más a hülye, nem gondolod?

Mert ha még a Julcsi, non-stop alvó, magában egésznap eljátszó gyerek anyukája mondja ezt, akkor azt mondom jólvan, hát így könnyű, a magas lóról dumálni. De ha már 4-5-6 ember mondja, és abból az egyik a védőnő, aki látott vagy 2000 babát életében, az nem szimpla rosszindulat.

Nincs gond a baba kajával, nem mérgező, de muszáj lenne hozzá szoktatni a házi koszthoz is, mert nagyobb gondod lesz később annál, minthogy nem tudsz főzni a gyerektől. Pl hogy bármit főzöl, semmit nem eszik meg. Vagy hogy a 2-3 éves is csak pürét eszik. Én már ilyet is hallottam.

Ha mást nem, legalább hétvégén, mikor a férjed otthon van, dobj össze valamit, már az is több mint a semmi, ha legalább hétvégén házi kosztot eszik.

2020. jún. 24. 11:18
 13/22 anonim ***** válasza:
89%
Én mindig főztem, és nem ette, pedig a fiam egyedül is tok jól el volt. .. Minden nap dobtam ki. Én meg ezt untam meg, ugyh vagy a miénkbol kapott, vagy bebikajat. Semmi baja nem lesz.
2020. jún. 24. 11:34
 14/22 anonim ***** válasza:
64%
Ha te úgy érzed nincs időd, vagy azt mással akarod eltölteni, ami van, vagy utálsz főzni, esetleg nincs olyan nagy rutinod benne, semmi baj. Nem lesz baja a bébi ételtől. Ne foglalkozz másokkal. Ha van kedved, vegyél valami jó kis baba receptkönyvet és néha próbálj ki 1-2 dolgot, lehet belejösz vagy megszereted. 😊
2020. jún. 24. 11:37
 15/22 anonim ***** válasza:
72%
Nem mindenkinek,nekem sincs. Akkor kezet foghatsz velem. Ugyanezt csinálom amit te. Én úgy vagyok vele,hogy ahogy növekszik egyre könnyebb. Lehet egy hónap múlva végig üli amíg elkészítem az ételét. Az enyém nem az a típus aki néz ki a fejéből amíg anya szépen mindent megcsinál. Utálja ha be van kötve valami székbe. Sír,engem meg idegesít. Kiveszem és inkább vele foglalkozom. De már így is jobb a helyzet,mint pár hónappal ezelőtt. Most rendeltem egy baby étel készítőt. Párol,pépesít. Gyorsabb vele az ételkészítés,bízom benne hogy azt kibírja.😆
2020. jún. 24. 11:37
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, egy bébiételt megfőzni maximum 10-15 perc, ezt készítheted két napra, lehet a fagyóban párolt csirkemell adagokra fagyasztva, ezt hozzáadod, vagy kis sajtot és már kész is van. Később sokkal nagyobb probléma lesz ha már válogat.

Néha nem gond a bébiétel, de valóban nem a legoptimálisabb ha mindig csak azt kap.

2020. jún. 24. 12:11
 17/22 anonim ***** válasza:
76%

Lehet nekem van szerencsém a védőnőnkkel, de szinte soha semmibe nem szólt bele, érdeklődött aztán igen ritkán véleményezett.A kajánál is csak annyit mondott, hogy ha esetleg csak üveges kaját akarok neki adni, akkor esetleg később nem eszi szívesen a házi főztöt(amúgy van ismerősöm aki 1 éves koráig csak üvegeset etetett a gyerekével és simán megeszik mindent, nem válogat,nem finnyás)Én legtöbbször főztem, viszont ha mentünk valahová és későn értünk haza vagy menet közben volt kajaidő simán megpattintottam egy üvegest.

Meg kell tanulni azt is, hogy lehet baba ,gyerek mellett beosztani az időt.Vidd magaddal játszószőnyegen ha még nem mászik, adj a kezébe műanyag tálakat, simán lekötheti magát(nem írtad mi miatt köti le az egész ébrenlét alatt az időd, szóval csak egy tipp)velük, vagy bármi olyat ami érdekes lehet a számára és nem veszélyes.20-30 perc alatt meg lehet főzni 2 napra a kaját neki.

Én pld babakorába sokkal könnyebben főztem, mint most hogy már 2.5 éves.Most más sincs, csak jön hogy ezt csináljam azt csináljam, menjek, hozzam,mutassam, had mutassa.Kész őrültekháza van ha főzni kell mellette:D Szóval szerintem bármennyire nehéz babád van, később ez még nehézkesebb lesz.

2020. jún. 24. 12:55
 18/22 anonim ***** válasza:
79%

Na nem fogok okoskodni.

A kérdésre válaszolok.

A világon semmi baja és semmi következmény ennek nem lehet.

A védőnő az egy másik háztartás vezetője, de nem a tiéd. Ezt te látod, te érzed. A rokonok adhatnak egy meghámozott cukros csókot a napfénytől elzárt terepre, semmi közük hozzá. Apa beleszól, ha neki nem tetszik, javasoljon módot a te tehermentesítésedre esetleg, hogy ha szeretnél 2 kanál muntyóval pacsmagolni akár 15 percet is.

Mondom nálunk mi van. Pici a lányom, nem táplálok még hozzá, de 3 hete sorakoznak a leakciózott minőségi babaételek szép rendben a szekrényben. Van 2 nagyobb fiam, velük én is ilyen cukin elhittem, hogy jajaj de rettenet, ha nincsen püré naponta. Főzni szeretek és tudok, nem mondom, az elsőszülöttem több emberes baba volt, de csak egy ember volt vele egész álló nap: én. Namindegy anya nem azért van, hogy pihizzen, egyen vagy wcre tudjon menni, anya (én) állt a konyhában, gyerek rajta lóg, üvölt, fazékban rotyog a mindenféle jó, majd összetrunytyoltam neki a jót, és ledöbbentem nap nap után, hogy nem eszi. Nem kell. Edény ragad, botmixer ügyesen rágyógyulva a krumplis péppel, sérült harcosként büszkén pihen a konyhapulton, trutyis villa, trutyis kanál, trutyis gyerek, üvöltő céklafejjel persze, és akkor igen, persze, 2 napra főztem. Az a jó ám ebben, hogy mást így nem lesz időd enni, de ez meg eléggé diétás és ha már pacsmoltad, leküldöd, mer kaját azt nem dobunk ki.

Az üvegeset se ette meg. Hónapokig semmit sem evett meg, csak így nagynéha. De vettem és inkább akkor az idegemet kímélve nem erőltettem ezt a babafőzelék dolgot, a pempő egy idő után megtetszett, és mikor már mennyiséget (értsd: 1 kiskanalnal többet) evett meg belőle, úgy 10-11 hónaposan, megpróbáltam darabosabb jellegű dolgot adni, amit mi is ettünk. Akkor ha az nem kellett, b tervnek ott volt a befőttes. Mellesleg az bio izéből van, nem úgy, mint amit magamnak vettem meg.

A két füled néha, csak arra jó, (te=általános utalás bárkire), hogy az egyiken beengedd, a másikon meg ki a jószándékot.

(A második fiam megevett mindent. Mázli. Ugyanazt csináltam, passz. Nincs két egyforma baba.)

2020. jún. 24. 21:17
 19/22 anonim ***** válasza:

Nem vagy szar anya, a hátamon futkos a hideg ettől a kifejezéstől, főleg, hogy már “szaranya” klubbok vannak, meg ez egy ilyen vicces jelző lett a csajokkal egymás között.

Az üveges bébiételtől sem lesz semmi baja a gyereknek. Személy szerint úgy gondolom, hogy egyrészt drágább is, másrészt szerencsésebb lenne az otthoni ízekhez szoktatni, Persze nem fűszeres nehéz ételekre gondolok.

Ha főzöl magatokra, márpedig azt írtad fentebb, hogy igen, én sem teljesen értem, hogy egy kislábasban miért nem főzöl meg néhány zöldséget, husit. De ez a te egyèni dolgod, semmi közünk hozzá.

2020. jún. 24. 21:21
 20/22 anonim ***** válasza:
Az első gyereknél, nekem volt időm főzni ès főztem is csak hogy a fiatalúr nen ette meg! Mikor órákat csináltam a kaját és nem kellett neki de a bébiételt megette onnantól nem főzőcskéztem neki! A tesói is bébiételt ettek mindenki túlélte....
2020. jún. 25. 01:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!