Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Aki maga készít baba kaját,...

Aki maga készít baba kaját, hogy csinálja?

Figyelt kérdés

Viszonylag szerencsés vagyok mert kapok egy baba kaja készítő masinát a barátnőmtől. (Párol és utána rögtön lehet turmixolni) Ami engem érdekel ezzel kapcsolatban, hogy néztem recepteket, de el vagyok hűlve.

Emberek komolyan neki állnak koszt csinálni a konyhában, hogy egyetlen almát meghamozzanak egyetlen krumplit megfőzzenek, aztan osszeturmixoljanak?!

Előre bocsájtom: gyűlölök főzni. Kb heti egyszer főzök, max kétszer. Akkor magunknak is annyit, ami 2-3 napra elég. Teljesen biztos, hogy a gyereknek sem fogok érkezésenként hamozgatni meg reszelgetni. De nem is tudom elképzelni, hogy van aki igen.

Szoval a kérdés, hogy mi a realitás ebben? Pl megcsináltok több adag kaját és akkor 2 napig ugyanaz a menü? Vagy lefagyasztjatok?

A másik a paradicsom. Most komolyan meghamozzatok meg atpreselitek? Nem jó a paradicsom pure? Vagy mondjuk a tésztát ha megfőzöd, akkor azt le lehet turmixolni teljesen homogénre?

Szoval mindenfele praktika érdekelne, ami ésszerüsíti a folyamatot 🙂

2020. jún. 10. 14:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ja igen, az adagok. 2 napig simán adtam ugyanazt. Ha annál többet főztem, aventes pohárban fagyasztottam annyit, amennyi az aktuális adagja volt a babának.

Nyaralni is simán elmentünk úgy, hogy vittem magammal hűtőtáskában a heti fagyasztott kaját, vagy egy dobozban a kockázott répa-krumplit nagyobb korában egy egész napos túrára.

2020. jún. 10. 18:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Hus: egesz cs.mellet egyszerre megfozok es turmixolok. Majd jegkockatartoba lefagyasztok, ( kb 1 kockanyi a husadag ugyanis). Ezzel kb elore megvan 1 havi adag, csak kikapok minden nap es beledobom a fozelekbe. Maj ugyanez. De zoldgsegekkel

Is meg lehet csinalni. Krumpival nem, az undi lesz fagyasztva. Amugy azert 9-10 hos kora korul mar napi 4x evett az enyem kb 200 grammokat. Ez mar nem 1 db alma. Reggel turmixoltam gyumiket, felet reggelire ette gabonaval es joghurttal, masik felet uzsira. Ez kb 10perces muvelet. Ebed es vacsi is ugyanaz nalunk ebben az idoszakban. Szoval reggel ez max fel ora es ki van adagolva a kaja. De kozben megiszom a kavet, nagyobb gyereket reggeliztetem, feloltoztetem oket, stb. Nem olyan bonyolult es nincsen parologepem se.

2020. jún. 10. 19:08
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolso vagyok. Meg annyi, h borsot nem passzirozok. Uvegest kapott. Es nem dolog a kardomba ha valami miatt nem ugy jon ki. Rossmann a baratom, csomo jo kaja van. Utazasnal szinten.
2020. jún. 10. 19:09
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én azért szeretem a jégkocka tartót mert volt amúgy is, pont olyan kis adag amit az elején megeszik és utána megint használhatom jégkockának.

Amúgy mi 6 hósan kezdtük. 8 hósan már kapott abból amit mi ettünk, ha olyan volt. Gyengén fűszerezett húsleves pl.

Sorrendet csak az elején figyeltem. Amúgy is a legújabb ajánlás szerint az allergéneket 1 éves korig be kell vezetni. Epret, málnát kapott 8 hósan. Mogyorót 9 tejet 11

2020. jún. 10. 19:25
 15/16 anonim ***** válasza:
75%
6-8 hónapos korban külön főztem neki. Kb 2 naponta. Illetve jégkocka tartóba tettem csirkemellett én is a fagyasztóba főzés és turmixolás után. 8 hónapos korátol abból turmixoltam amit magunknak főztem. Igyekeztem, úgy fözni, hogy tudjak belőle adnia kicsinek.
2020. jún. 13. 06:32
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket mindenki.
2020. jún. 14. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!