Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Aki maga készít baba kaját,...

Aki maga készít baba kaját, hogy csinálja?

Figyelt kérdés

Viszonylag szerencsés vagyok mert kapok egy baba kaja készítő masinát a barátnőmtől. (Párol és utána rögtön lehet turmixolni) Ami engem érdekel ezzel kapcsolatban, hogy néztem recepteket, de el vagyok hűlve.

Emberek komolyan neki állnak koszt csinálni a konyhában, hogy egyetlen almát meghamozzanak egyetlen krumplit megfőzzenek, aztan osszeturmixoljanak?!

Előre bocsájtom: gyűlölök főzni. Kb heti egyszer főzök, max kétszer. Akkor magunknak is annyit, ami 2-3 napra elég. Teljesen biztos, hogy a gyereknek sem fogok érkezésenként hamozgatni meg reszelgetni. De nem is tudom elképzelni, hogy van aki igen.

Szoval a kérdés, hogy mi a realitás ebben? Pl megcsináltok több adag kaját és akkor 2 napig ugyanaz a menü? Vagy lefagyasztjatok?

A másik a paradicsom. Most komolyan meghamozzatok meg atpreselitek? Nem jó a paradicsom pure? Vagy mondjuk a tésztát ha megfőzöd, akkor azt le lehet turmixolni teljesen homogénre?

Szoval mindenfele praktika érdekelne, ami ésszerüsíti a folyamatot 🙂



2020. jún. 10. 14:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

1. Többet csinálok és jégkocka tartóban megy a fagyasztóba

2. Igen meghámoztam, kimagoztam a paradicsomot. Sőt a borsót is paszíroztam. Nekem nem esett nehezemre.

3. Tésztát nem kell turmixolnit. Add neki akkor mikor már el tudja nyammogni. Nekem a 8 hós már eszi. Úgy egyben

2020. jún. 10. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Amit magunknak (mármint a felnőtteknek :D) csinálunk kaját, abból egy keveset botmixerrel összeturmixolunk, és azt eszi a fiunk.
2020. jún. 10. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
És a jégkockatarto miért jobb, mint pl ha aventes pohárban fagyasztom le? Akkor a tészta megy parkoló pályára. És a hús? Azt le lehet jól turmixolni?
2020. jún. 10. 14:29
 4/16 A kérdező kommentje:

2-es de elvileg egy csomó ideig nem ehet sót meg fűszereket, nem? Rosszul tudom?

Mert a családi legendáriumban nálunk is szerepel leturmixolt húsleves pl. De úgy tudtam, azt most nem szabad.

2020. jún. 10. 14:31
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Én az elején annyira amatőr voltam, hogy tényleg úgy csináltam ahogy írtad. Szóval minden kajára külön,külön mindent.Aztán rájöttem egyszerűbb nagyobb adagokba készítve ezt -azt fagyasztani.:D

A paradicsom hámozva,magozva(elvileg az az allergén benne, de lányomnak egy az egybe kijött az ekcémája már a paradicsom levétől is).Borsó paszírozva, a tésztát én se turmixoltam.

2020. jún. 10. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Erre én is kíváncsi lennék, nálunk annyiban más a helyzet, hogy a fiam nem hajlandó pürésített ételt enni.

Elég nehézmmacerás így. Én egy-egy adagokat főzök meg, mert az nem opció, hogy a mi ételünkből kapjon a só , cukor es fűszerek miatt.

2020. jún. 10. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Sosem egy napra főztem. 2 napra és ha maradt ment a fagyasztóba (kis tárolóban).

De volt olyan, hogy szószként tésztára, rizsre stb. tettem és mi is azt ettük.

Sosem passzíroztam és paradicsomot sem magoztam. Ha nagyon darabos és nem volt jó úgy az állaga, akkor tovább turmixoltam.

2020. jún. 10. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok, sót szinte sose használok főzéshez, mert nem szeretem a sós kaját. A párom igen, ezért ki van téve a só az asztalra, és ő szór magának külön a sajátjára, miután kiszedte tányérra. De egyébként ha megnézed a bolti üveges bébiételeket, azokban is vannak fűszerek. Semmi baja nem lesz tőle a babának.
2020. jún. 10. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:
Jó persze x kor felett már van meg kell is, csak amíg meg ilyen 6-7 hónapos akkor meg elvileg nem ajánlják
2020. jún. 10. 16:43
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, én sosem éreztem ezt ilyen macerának, ahogy leírod. Pont fordítva, babára a legegyszerűbb főzni, mert nem tudod elrontani a fűszerezést, elszámítani a rántást, odaégetni a húst.

Én egy sima konyhai aprítógépet használtam.

Egy almát meghámozni fél perc, utána beledobáltam a gépbe banánnal, egyéb gyümölccsel, túróval, joghurttal.

A főtt kajához kell egy kisfazék, megpucoltam 1-2 szem krumplit, mellédobtam kb ugyanennyi egyéb zöldséget, üres vízben megfőztem, és ment az is az aprítóba, főzővízzel hígítható kellő állagúra.

A tészta sosem lesz homogén, de azt eleve akkor adtam, amikor már ehetett darabosabbat, én pont akkor szültem, amikor 6 hónapig tilos volt a glutén.

A borsóhoz, bevallom, lusta voltam, amíg passzírozni kellett volna, lemondtam róla, 2 hónap múlva meg már simán turmixoltam azt is.

A paradicsomot forró vízbe dobtam, leugrott a héja, felvágtam és kiszedtem a magját, semmi passzírozás. A konzervben általában van só is, eszembe se jutott azt adni.

A húst úgy készítettem, hogy egyben megfőztem egy kiló csirkemellet. Az is ment az aprítóba vízzel, és aránylag könnyen lett belőle egy májkrém állagú szutty. Na az ment a jégkockatartóba, méghozzá azért, mert akkor 1-1 kockát beledobhattam a meleg főzelékbe, 1 perc alatt kiolvadt, megkavartam, és ehette azonnal.

Aztán sokszor főztem az egész családnak, pl brokkolikrémlevest, megfőztem a zöldséget üres vízben, kivettem egy babányi adagot, a maradékot sóztam, és mindenki boldogan ette ugyanazt.

Van még kérdés? :)))

2020. jún. 10. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!