Aki maga készít baba kaját, hogy csinálja?
Viszonylag szerencsés vagyok mert kapok egy baba kaja készítő masinát a barátnőmtől. (Párol és utána rögtön lehet turmixolni) Ami engem érdekel ezzel kapcsolatban, hogy néztem recepteket, de el vagyok hűlve.
Emberek komolyan neki állnak koszt csinálni a konyhában, hogy egyetlen almát meghamozzanak egyetlen krumplit megfőzzenek, aztan osszeturmixoljanak?!
Előre bocsájtom: gyűlölök főzni. Kb heti egyszer főzök, max kétszer. Akkor magunknak is annyit, ami 2-3 napra elég. Teljesen biztos, hogy a gyereknek sem fogok érkezésenként hamozgatni meg reszelgetni. De nem is tudom elképzelni, hogy van aki igen.
Szoval a kérdés, hogy mi a realitás ebben? Pl megcsináltok több adag kaját és akkor 2 napig ugyanaz a menü? Vagy lefagyasztjatok?
A másik a paradicsom. Most komolyan meghamozzatok meg atpreselitek? Nem jó a paradicsom pure? Vagy mondjuk a tésztát ha megfőzöd, akkor azt le lehet turmixolni teljesen homogénre?
Szoval mindenfele praktika érdekelne, ami ésszerüsíti a folyamatot 🙂
1. Többet csinálok és jégkocka tartóban megy a fagyasztóba
2. Igen meghámoztam, kimagoztam a paradicsomot. Sőt a borsót is paszíroztam. Nekem nem esett nehezemre.
3. Tésztát nem kell turmixolnit. Add neki akkor mikor már el tudja nyammogni. Nekem a 8 hós már eszi. Úgy egyben
2-es de elvileg egy csomó ideig nem ehet sót meg fűszereket, nem? Rosszul tudom?
Mert a családi legendáriumban nálunk is szerepel leturmixolt húsleves pl. De úgy tudtam, azt most nem szabad.
Én az elején annyira amatőr voltam, hogy tényleg úgy csináltam ahogy írtad. Szóval minden kajára külön,külön mindent.Aztán rájöttem egyszerűbb nagyobb adagokba készítve ezt -azt fagyasztani.:D
A paradicsom hámozva,magozva(elvileg az az allergén benne, de lányomnak egy az egybe kijött az ekcémája már a paradicsom levétől is).Borsó paszírozva, a tésztát én se turmixoltam.
Erre én is kíváncsi lennék, nálunk annyiban más a helyzet, hogy a fiam nem hajlandó pürésített ételt enni.
Elég nehézmmacerás így. Én egy-egy adagokat főzök meg, mert az nem opció, hogy a mi ételünkből kapjon a só , cukor es fűszerek miatt.
Sosem egy napra főztem. 2 napra és ha maradt ment a fagyasztóba (kis tárolóban).
De volt olyan, hogy szószként tésztára, rizsre stb. tettem és mi is azt ettük.
Sosem passzíroztam és paradicsomot sem magoztam. Ha nagyon darabos és nem volt jó úgy az állaga, akkor tovább turmixoltam.
Hát nem tudom, én sosem éreztem ezt ilyen macerának, ahogy leírod. Pont fordítva, babára a legegyszerűbb főzni, mert nem tudod elrontani a fűszerezést, elszámítani a rántást, odaégetni a húst.
Én egy sima konyhai aprítógépet használtam.
Egy almát meghámozni fél perc, utána beledobáltam a gépbe banánnal, egyéb gyümölccsel, túróval, joghurttal.
A főtt kajához kell egy kisfazék, megpucoltam 1-2 szem krumplit, mellédobtam kb ugyanennyi egyéb zöldséget, üres vízben megfőztem, és ment az is az aprítóba, főzővízzel hígítható kellő állagúra.
A tészta sosem lesz homogén, de azt eleve akkor adtam, amikor már ehetett darabosabbat, én pont akkor szültem, amikor 6 hónapig tilos volt a glutén.
A borsóhoz, bevallom, lusta voltam, amíg passzírozni kellett volna, lemondtam róla, 2 hónap múlva meg már simán turmixoltam azt is.
A paradicsomot forró vízbe dobtam, leugrott a héja, felvágtam és kiszedtem a magját, semmi passzírozás. A konzervben általában van só is, eszembe se jutott azt adni.
A húst úgy készítettem, hogy egyben megfőztem egy kiló csirkemellet. Az is ment az aprítóba vízzel, és aránylag könnyen lett belőle egy májkrém állagú szutty. Na az ment a jégkockatartóba, méghozzá azért, mert akkor 1-1 kockát beledobhattam a meleg főzelékbe, 1 perc alatt kiolvadt, megkavartam, és ehette azonnal.
Aztán sokszor főztem az egész családnak, pl brokkolikrémlevest, megfőztem a zöldséget üres vízben, kivettem egy babányi adagot, a maradékot sóztam, és mindenki boldogan ette ugyanazt.
Van még kérdés? :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!