Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Lehet-e vegán egy kisgyerek?

Lehet-e vegán egy kisgyerek?

Figyelt kérdés
A lányom most lesz 6 hónapos és mi eddig is vegánul étkeztünk, de most a hozzátáplálás miatt elakadtunk, hogy ő is lehet-e vegán.

2020. ápr. 14. 13:48
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
84%
Ne pletykaoldalakról tájékozódj, hanem gyermekorvostól, gasztroenterológustól!
2020. ápr. 15. 08:46
 32/46 anonim ***** válasza:
83%

Nem mondhatod, hogy igen, azt olvastam az egyik külföldi pletykarovatban, hogy egészséges, ezért etettem így.. ennél még a természetgyógyász nagybácsi javasolta a fényevést is hitelesebb forrás.

Keress orvost, aki táplálkozással foglalkozik és olyat, aki csecsemőkkel! A valaki mondta és valaki leírta egy hiteltelen weboldalon nem hiteles forrás!!

2020. ápr. 15. 08:49
 33/46 anonim ***** válasza:
77%

A te gyereked... de majd ha beteges lesz ( mármint sokszor lesz beteg ) gondolj erre is. És ha majd akkor engeded neki akkor most miért nem ??

És amúgy ahogy a csiga és a társai alap ételek ott biztos eszik azt is a gyerek.

2020. ápr. 15. 09:11
 34/46 anonim ***** válasza:
41%

Az Amerikai Dietetikai Társaság álláspontja is az, hogy a helyesen összeállított vegán étrend minden korosztálynak egészséges. Kisgyerekeknek, felnőtteknek, kismamáknal stb. Ez nem holmi pletykalap.

[link]

2020. ápr. 15. 09:11
 35/46 anonim ***** válasza:
72%
Az a baj hogy minden ilyen “trend”.. aztán max x év múlva kitalálják hogy hoppá ez meg ez e miatt volt .. mindennel így van. Az ami mindig is jó volt én annak a híve vagyok. De ez mindenki saját döntése hogyan eteti a gyerekét vagy saját magát. Kérdezett a kérdező ezek pedig mind vélemények de elég egyhangúak. Én nem vetem meg ezeket az embereket de nem is értem őket. Inkább vegyen egy falusi néni altal nevelt állatokat és akkor az tuti hogy okes. De mindegy is. Ha így akarja etetni a gyerekét nem értem miért tette fel a kérdést. És már a gyerekdokit is meg kérdezte. Vagy tette volna fel úgy a kérdést h vegan gyerekek szülei....
2020. ápr. 15. 09:24
 36/46 anonim ***** válasza:
68%
Ja és az összes étellel az a gond h tömeg gyártásban készül.. magyarul mű kaja minden nem csak a hús hanem a zöldség is. Így elég valószínű h nincs meg benne az ami szükséges, ergo nem is biztos h egészségesebb vagy jobb.
2020. ápr. 15. 09:26
 37/46 anonim ***** válasza:
36%
Lehet. De különösen fontos, hogy vigyázz arra, hogy minden fontos dolgot megkapjon ami a fejlődéséhez kell. Illetve egyeztess gyerek gasztróssal, hogy szügséges-e megkóstolnia bizonyos alap állati eredetű ételeket vagy allergéneket.
2020. ápr. 17. 20:19
 38/46 anonim ***** válasza:
70%
Az embernek nem húsra, tejre, tojásra van szüksége, hanem jó minőségű zsírokra, szénhidrátokra és fehérjére, teljesen mindegy, hogy az növényi vagy állati eredetű. DE szerintem engedd meg, hogy a gyereked döntse el, akar-e vegán lenni. Adj neki mindent, később eldönti. Mondom ezt vegánként.
2020. ápr. 18. 12:58
 39/46 anonim ***** válasza:
82%

A hozzászólásokból, válaszokból (a kérdezőé) úgy tűnik már döntöttél,beszéltél a gyerekorvossal is, akkor minek a kérdés?

"Majd a bölcsiben, oviban ha akarja,megkóstolja, addig otthon nem kap..."

2020. jún. 24. 11:43
 40/46 anonim ***** válasza:
93%

Nem hiába vannak ajánlások arra vonatkozóan, hogy milyen táplálékot mikor vezessünk be a gyerekeknél. Először a szervezet hozzászokik a gyümölcsök, zöldségek, gabonak bontásához, majd az állati fehérjék, zsírokhoz stb. Ha te most nem vezeted be a különböző állati eredetű dolgokat, nagy valószínűséggel később, hiába akarna enni, nem fogja tolerálni maradéktalanul a szervezete. Így hiába adod meg neki a lehetőséget a későbbiekben a választásra, már nincs. Persze nem azt mondom, hogy soha nem fog tudni enni húst, inni tejet de: a húsok fogyasztása megviseli majd a gastrointestinális rendszerét, laktózt nem tud majd bontani, mivel nem találkozik vele (kivéve ha szoptatod évekig még).

A másik dolog, hogy tudtommal sok vegán szójával helyettesíti a fehérjét. Ez a gyerekeknek nagy mennyiségben káros a túlzott ösztrogén tartalma miatt.

Úgy gondolom most kellene megadni a gyereknek azt, amire szüksége van, és majd később választhat.

2020. jún. 24. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!