Milyen indokkal kell (vagy lehet) elkezdeni a hozzátáplálást 4 hónapos kor előtt? Esetleg 4 és 6 hónapos kor közt?
Teljesen igaza van abban az egyik vàlaszolónak, hogy minden gyerek maskor èrik meg a hozzàtàplàlàsra.DE ennek is van alsó korhatàra. 6 hònapos kor előtt mèg biztosan nem èrett az emèsztőrendszer, tùl nagy a vekonybèl àteresztőkèpessege , a vesèt sem szabadna mèg terhelni. 6 hònap felett sorban minden gyerek kesz lesz a hozzàtàplàlàsra, előtte kizart, hiàba nyùl utàna , nyeli le.
A sùlytàblazatot tapszeres babàk alapjan kèszìtettèk, 4 honapos korban anyatejes babàknal teljesen egèszsèges lehet a sùlygyarapodàs lassulàsa, különösen ha mar duplàzta a sùlyàt, sokat mozog, sokat nyùlt, nagyon kìvancsi ès nagy körülötte a nyüzsges, vagy az egyik szülő is vekony alkatù. Ha nem hìzas mellett rosszkedvű, beteges, akkor gond van, de ott a lassú hìzàs nem ok, csak tünet, az alapproblèmàt kell kezelni, nem kell idő előtt hozzàtàplàlni.
Kedves kèrdező bìzz magadban a babàdban ès az anyai megèrzèsedben ugyanùgy, mint a nagyobb gyerekednèl.
Nem olvastam el a válaszokat nem tudom írták e.
De pl ha a baba szívbeteg és tudják h műteni kell nemsoká akkor elég hamar elkezdik "hizlalni" és mondják h 4 5 hónapos korban legyen meg a hozzataplalas hogy elerje a súlyt,mert máskülönben nem mutheto. Ezis 1 indok.
Koszi.
Vegülis voltunk tegnap kinn az orvosnál. Nagyvonalakban fél kiló körül hízott a gyerek. (Ruhaban merte a védőnő mert szerinte mindegy is.
Mondtam a doktornak, hogy májusban szeretnék kezdeni. Azt mondta, hogy ezt javasolja ő is. Majd 5 es fel honaposan küld emailt a dokink asszisztense a hozzataplalasrol (bar mar egyszer atkuldték) es legkozelebb 6 hosan menjunk az idopontra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!