4,5 hónaposan szeretném elkezdeni a hozzátáplálást (ez jövőhéten esedékes). Az úgy jó, ha almával kezdem, aztán őszibarack, meggy, körte, banán, avokádó, gesztenye, majd sütőtök, s. répa, burgonya, édesburgonya, paszternák?
Szerintem nem biztos, hogy jó, hogy sok gyümölcs majd a zöldségek. Kicsit jobban vegyitenem. Pl két gyümölcs majd két zoldseg.
Én a körtét és a banánt a végére hagynám.
A zöldség és a gyümölcs sokkal kevesebb tápanyagot tartalmaz, mint akár az anyatej vagy a tápszer.
Jó ha tudod, hogy a hozzátáplalas az elején nem a mennyiségi evésről szól, hanem a kóstolgatásról. Könnyen lehet, hogy 4,5 hónaposan el se fogja fogadni, mint ahogy a legtöbb baba, mert nem érettek erre.
Ha mindenképp el akarod hagyni a tápszert, akkor szoptatási tanácsadóval konzultálj és szaporítsd fel a tejedet. 4,5 hónaposan még simán lehet. Ha meg nem megy, legalább fél eves korig maradj a tápszernél.
Alma után meggy, sütőtök, burgonya, sárgarépa, cékla, fejessaláta.
Barack, körte puffaszt, fájni fog a pocak, gesztenyével és banánnal együtt 7-8 hónapos kor utánra hagynám.
Avokádót passzolom, sosem kapott a gyerekem, 8 éves már.
Nem tudom merre laksz, érdemes lehet elgondolkozni orvosváltáson, actied nem volt továbbképzesen minimum 15 éve. :(
A jelenlegi ajánlas szerint fél evig kizárólagosan anyatej és/vagy tapszer a legmegfelelőbb a babáknak.
Sok baba még fél evesen sem érett a hozzátáplálasra, csak 7-8-9 hónaposan, az is teljesen oké, de a 4,5 hónap nagyon korai. :(
Régen persze hozzátápláltak, mert nem voltak tápszerek, de most már remek dolgok vannak, es a babák bélrendszerének fejlődéséről is sokkal többet tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!